Afbeelding
Foto: Jan van Dalen

Groot onderhoud lichtmasten Stadion de Wageningsche Berg gestart

Overig Deel je nieuws

Deze week start het groot onderhoud aan de iconische lichtmasten van Stadion de Wageningsche berg. In de eerste stap worden de lampen tijdelijk van de masten gehaald. Daarna krijgen de masten een onderhoudsbeurt en vervolgens worden de lampen weer teruggeplaatst.

De vier lichtmasten gelden als een belangrijke eyecatcher van het stadion. Stichting FC Wageningen zet zich in voor het behoud van het stadion, inclusief de lichtmasten. Uit de laatste periodieke inspectie is gebleken dat de lichtmasten onderhoud behoeven om ook op de lange termijn veilig te blijven.

Het onderhoud start met het demonteren van de lampen door gespecialiseerde klimmers en een hijskraan. Daarna kan het onderhoudswerk zijn aanvang nemen. Hoewel de lampen niet jaren meer aangesloten zijn op het elektriciteitsnet worden ze, vanwege het visuele aspect, toch weer teruggeplaatst.

Omdat de werkzaamheden vanaf het eigen terrein kunnen plaatsvinden, zal het verkeer geen enkele hinder ondervinden gedurende de onderhoudsperiode.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SAM Plein De Roghorst stimulans voor buiten sporten en spelen 15 uur geleden
Afbeelding
WSDV Gelders damkampioen 5 feb, 09:57
Afbeelding
Nederlandse tafeltennisters in Wageningen onderuit tegen frankrijk 3 feb, 19:42
Afbeelding
Tips om jezelf voor te bereiden op carnaval 3 feb, 08:03
Afbeelding
WSDV-motor draait op volle toeren 1 feb, 12:14
Afbeelding
Op eigen houtje, vrouwen in Elfstedentocht 1 feb, 12:11
Afbeelding
Wageningen eert zijn sporters 31 jan, 11:49