Schermteam Wageningen haalt zilver
Schermteam Wageningen haalt zilver Aukje Martens/sv La Prime

Schermvereniging La Prime slaat dubbelslag

12 december 2022 om 09:36 Overig Deel je nieuws

Afgelopen weekend werd in Den Bosch het Dutch Open Internationaal degentoernooi georganiseerd, waar veel deelnemers uit de ons omringende landen acte de presence gaven. Oud olympiër Bas Verwijlen had zijn goede bekendheid in de schermwereld aangewend om veel degenschermers uit binnen- en buitenland te motiveren mee te doen. Het volwassenentoernooi was dan ook druk bezet, met uiteindelijk Bas Verwijlen als terechte winnaar.

Bij de jeugd op zaterdag was ook schermvereniging La Prime aanwezig. Bij de U17 cadetten wist Berend Willemen een foutloze voorronde te schermen en plaatste zich als derde voor de knock-out fase. Helaas viel het kwartje de verkeerde kant in de eerste ronde daarna en verloor hij van zijn Duitse tegenstander. Maar een mooie 5de plaats voor de Wageningse reus verzekerd zijn positie op de nationale ranglijst. Zijn jongere broer Remco had iets meer succes. Alhoewel zijn voorronde bij de U14 werd gedomineerd door fantastisch schermende buitenlandse dames, wist hij het in de knock-out fase tot de halve finale te brengen, waar hij net als op het jeugd NK strandde tegen de Leidse Max Eijkelenboom en met een bronzen plak naar huis ging.

Op zondag werd in Arnhem een floret team event georganiseerd. Ondanks wat ziekmeldingen wist La Prime daar toch een volwaardige equipe aan de start te krijgen. Zo volwaardig zelfs dat het team uiteindelijk in de finale belandde. Pelle Hanning, Berend Willemen en Michiel Uitdehaag hadden helaas geen goed antwoord op hun tegenstander met teamleden uit Italië, China en Turkije. Met een mooie zilveren medaille was de eer van de club zeker gered. Het team kon terugkijken op verschillende enerverende partijen, waar ook jeugdschermer Pelle verrassend goede resultaten wist te behalen. 

Met twee podiumplaatsen in hetzelfde weekend is schermvereniging La Prime zeer tevreden over het resultaat. De volgende generatie jeugdtoppers krijgt wekelijks les in Wageningen en Ede, kijk op www.laprime.nl voor meer informatie over gratis proeflessen. Ook volwassenen die deze sport eens willen proberen zijn van harte welkom. Schermvereniging La Prime faciliteert in Wageningen nu ook rolstoelschermen voor mobiel beperkte sporters.

advertentie
advertentie