Het festival wordt een waarlijk festijn door Wageningers, met Wageningers en voor Wageningers.
Het festival wordt een waarlijk festijn door Wageningers, met Wageningers en voor Wageningers. Guy Ackermans

Belmondo Festival gaat door

25 januari 2023 om 21:24 Overig

WAGENINGEN Het Wageningse Belmondo Festival in het Belmonte Arboretum kan op zondag 4 juni doorgaan. Het oorspronkelijke idee van Stichting Welkom in Wageningen voor een ‘Festival in Vrijheid’ in samenwerking met Gemeente Wageningen, Stichtingen 45 en COA wordt het thema van de negende editie Belmondo Festival en wordt door Stichting Belmondo Festival uitgevoerd. 

‘Festival in Vrijheid’ is het thema van de negende editie

Podia en tenten zijn geregeld, de geluidsinstallaties zijn besteld. De website www.belmondofestival.nl is voorzien van aanmeldingsformulieren en informaties. Bands, koren, ensembles en musici. Dansgroepen en anderen die cultureel actief zijn, worden gevraagd zich aan te melden via deze site. Deadline is 1 maart 2023. Alles staat klaar om vele mooie Wageningse muziek- en dans ensembles te ontvangen. Het prachtige mooie goede doel van Stichting City of Cultures: het droomreisje naar Efteling voor Wageningse kinderen en hun ouders, die niet gemakkelijk in de zomer op vakantie gaan, is door bestuur van Stichting gekozen als goede doel van Belmondo 2023 en wordt van ganser harte door vele Wageningse mensen ondersteund.

Iedereen gunt het alle Wageningse kinderen. Zodat elk kind bij terugkomst op school kan vertellen over zijn mooie ervaringen in de zomervakantie.

Vele vrijwilligers helpen mee om, samen met de mensen die dit festival al vele jaren mogelijk maken, gezellig in het gras te zitten en naar muziek te luisteren en elkaar te ontmoeten en te ontdekken wat Wageningen te bieden heeft. 

Lekkers van diverse landen wordt door de bewoners van de AZCs samen met Wageningse vrijwilligers klaar gemaakt en aangeboden in de diverse kramen die in de internationale ‘straat’ opgesteld staan.

De organisatie gaat binnenkort met alle serviceclubs uit Wageningen en Bennekom in gesprek om hun bijdrage en samenwerking te vragen voor het faciliteren van de culinaire aanpak zodat zoveel mogelijk kinderen naar de Efteling kunnen gaan. Voor de sponsoring door iedereen die het mooie festival en project een warm hart toedraagt, wordt een mooi sponsor plan opgezet: ‘De club van 100’. We zoeken honderd mensen, Wageningers of niet-Wageningers, die bereid zijn honderd euro bij te dragen om samen met elkaar een prachtige middag mee te maken met alle culturele hoogstandjes die Wageningen biedt en ook nog een goed doel te steunen. 

De toegang tot het festival is gratis. Met de inkomsten van de hapjes en drankjes wordt het goede doel mogelijk gemaakt en aangevuld met de sponsoring.

Het festival wordt een waarlijk festijn door Wageningers, met Wageningers en voor Wageningers. Ook voor de nieuwkomers in Wageningen, zoals studenten die voor studie naar Wageningen komen of de azielzoekers die door gebrek aan vrijheid naar Wageningen moeten komen. Voor alle geledingen jong en oud. Een ontmoetingsplaats in het groen!

Een stevige wereld brug waar iedereen die in Wageningen woont, ongeacht waar ze vandaan komen, op kunnen staan om te genieten van de vrede in Wageningse samenleving.

advertentie
advertentie