Afbeelding
P.Schakenbos

Cheque voor Speelgoedbank

25 januari 2023 om 21:25 Overig

WAGENINGEN De Speelgoedbank Wageningen ontving afgelopen week een cheque van het Jan Linders Fonds. Een jaar lang werkten de lokale supermarkt met de Speelgoedbank samen. Men haalde met diverse acties € 2.259 op.

Sponsoractie supermarkt Jan Linders 

Pauline Schakenbos

Niek Klaassen overhandigde de cheque en een bos bloemen aan Ellie en Miranda van de Weerd. De familie van de Weerd is al vele jaren de drijvende kracht achter de Speelgoedbank. 

Niek is filiaalmanager van de Jan Linders op de hoek van de Nobelweg en de Geertjesweg. “Ieder jaar kiezen wij een nieuw goed doel om te steunen met het Jan Linders Fonds. We willen als supermarkt onderdeel zijn van de stad. Daarom ondersteunen we lokale initiatieven. We doen dit door een jaar lang samen sponsoracties op te zetten.”

Zo verkochten medewerkers van de Speelgoedbank vlaaien en taarten in de winkel. Bert van de Weerd vond dat leuk om te doen, want hij sprak er allerlei bekenden. “Mensen die me nog herkenden uit de tijd van ONA twintig jaar geleden.”

In augustus was er een markt voor het goede doel op de parkeerplaats met speelgoedverkoop, een springkussen, popcorn en meer.
Bert van Weerd vindt het een mooie manier van samenwerken. “Vaak is sponsoring in de vorm van een cheque. Dat is op zich fantastisch natuurlijk, maar hierbij trek je echt samen op. Dit is iets waar je beiden wat uit haalt.”

In het aardbeienseizoen was er een actie waarbij een deel van de opbrengst naar de Speelgoedbank ging, er was een statiegeld actie en de opbrengst van de kraam op de Molenmarkt werd verdubbeld.

De Speelgoedbank is voor gezinnen met een klein budget voor wie het niet vanzelfsprekend is om speelgoed te kopen. Het is niet alleen voor Wageningen, maar ook de wijde omgeving. 

Van het ingezamelde geld gaat men vooral cadeautjes kopen voor oudere kinderen voor hun verjaardag en de feestdagen. 

Het goede doel dat Jan Linders dit jaar steunt is Speeltuin Tuindorp. De opbrengst is voor renovatie van de speeltuin.

w speelgoedbankwageningen.nl

advertentie
advertentie