Afbeelding
Dick Martens

ONA’53 laat geen spaan heel van ESA

15 mei 2023 om 16:00 Overig

WAGENINGEN In de strijd om handhaving in de 3e Klasse A heeft ONA’53 goede zaken gedaan, door de winst op het Arnhemse ESA, bij het ingaan van de winterstop nog de gedoodverfde kampioen. ‘Niet verliezen’ volgende week in- en tegen Veenendaal dan is het praktisch zeker, dat er ook volgend seizoen weer in de ‘derde klasse’ wordt gespeeld. De ploeg van Martin Mol was vanaf minuut één scherp en geconcentreerd, maar bovenal ‘dodelijk effectief’. Bij rust stond er al een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. Nadat de Arnhemmers na rust op 3-1 kwamen was, zoals Mol het typeerde, de thuisclub ‘het even helemaal kwijt’. Maar dat dipje was van korte duur en in de slotfase liep de thuisclub nog uit naar een sensationele 6-1 einduitslag.

‘Grote mannen’ bij de thuisclub waren de tweevoudig doelpuntenmakers Emiel Cortenbach en Bjorn van den Brink. Cortenbach was ‘de Wageningse plaag’ voor de Arnhemmers in de openingsfase. Tweemaal liet hij de ESA-defensie zijn hielen zien en was evenzovele malen ‘dodelijk effectief’: 2-0. ,,Dat is natuurlijk een heerlijk begin”, zag ook ‘de winnende trainer’. ,,En vlak voor rust prikten wij ook de 3-0 (doelpunt Youri Schouten, DM) nog eens binnen. Dan ga je toch comfortabel de rust in.” Anders dan zijn collega Marco Bosch, die voorafgaand aan het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dirk Hendriksen, nog gemoedelijk met Mol het seizoen analyseerde. Ook voor Bosch was het nog altijd niet te bevatten dat zijn ploeg een voorsprong van maar liefst 13 (!) punten als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Dat tot vreugde van VVA Achterberg, dat later op de dag ook nog eens het kampioenschap kon gaan vieren.

Maar daar had Mol geen boodschap aan. Hij was erbij gebaat, dat zijn ploeg ‘gewoon’ bleef winnen. En die opdracht werd zaterdagmiddag door ‘zijn jongens’, op het dipje na de 3-1 na, perfect uitgevoerd. ‘Man of the Match na rust’ was Bjorn van den Brink. De aanvaller toonde veerkracht en karakter vanaf de strafschopstip. De kans om zijn ploeg op een verlossende 4-0 voorsprong liet hij liggen, hij zag zijn inzet door doelman Dennis Amati gestopt worden en vervolgens ESA op 3-1 komen. Maar al snel kreeg hij de kans op revanche. Opnieuw mocht hij aanleggen vanaf 11 meter, hij koos dezelfde hoek, doelman Amati niet: 4-1. ,,Ik had geen enkele twijfel”, lachte van den Brink na afloop. ,,Ik wilde die tweede strafschop gewoon weer nemen. Zenuwen? Niet echt, gewoon op je traptechniek blijven vertrouwen.” Zijn trainer genoot van het zelfvertrouwen van de aanvaller. ,,Mooi toch?” Ook over de wedstrijd en het resultaat was Mol tevreden, maar hij keek al wel vooruit naar de allesbeslissende competitieronde van volgende week. ,,Ik had de stille hoop, dat het vandaag klaar zou zijn, maar door de andere uitslagen (winst van Renswoude en het punt dat Veenendaal veroverde) moeten we volgende week, op bezoek in- en tegen Veenendaal, nog een keer ‘vol aan de bak’. Maar daar heb ik zeker gezien de wedstrijd die de jongens vanmiddag op de mat legden alle vertrouwen in.”