Afbeelding
Foto: Pexels

Een gouden tip van blijvende waarde

4 oktober 2021 om 11:52 Partnercontent

Het afgelopen jaar is er enorm veel gespaard. Al dat geld staat op je spaarrekening voor onverwachte uitgaven. Toch begint het te kriebelen, want alle apparaten in je huis zijn bijna nieuw en de lease-auto van de baas verkeert ook in goede conditie. Bovendien lijkt het erop dat je binnenkort zelfs rente aan de bank moet gaan betalen over je zuur verdiende centjes. Niet echt een gouden vooruitzicht voor de toekomst. Terwijl je ziet dat het oude gouden erfstuk van oma de afgelopen jaren steeds in waarde is gestegen.

Tijdens een zoom meeting met je collega’s heb je het er al eens over gehad. Wat is eigenlijk de beste methode om rendement op je spaargeld te krijgen.Het blijkt ook onder je collega’s een hot topic te zijn. De ene zweert bij beleggen in crypto’s terwijl de ander er een vakantiehuis voor gekocht heeft. Een derde bewaart het thuis in een oude sok onder zijn bed. Alle opties heb je overwogen maar brengen risico’s met zich mee. Ten eerste gaat de koers van crypto’s als een achtbaan op en neer en kun je zo de helft van je gespaarde buffer kwijtraken. Ten tweede is de huizenmarkt zwaar oververhit en kan zo als een bubbel uit elkaar spatten. En ten slotte zijn geldontwaarding en inbrekers die er met je ‘oude sok’ vandoor gaan, geen aantrekkelijke vooruitzichten. Nee, er moet toch een andere betere mogelijkheid zijn, denk je bij jezelf.

Als vanzelf komt je gedachte weer op het oude gouden erfstuk van oma terecht. Die heeft immers altijd zijn waarde behouden. Het is zelfs meer waard geworden. Dit te verkopen spreekt je niet aan. Daarvoor heeft het te veel emotionele waarde. Maar beleggen in edelmetalen zoals goud of zilver kopen is wel een aantrekkelijk gedachte.

Stabiel

Bij een zoektocht op internet blijkt al gauw dat de koers van goud en zilver wel kan schommelen, maar op de lange termijn in waarde stijgt. Je hebt zelfs vroeger je munten- en postzegel verzameling verkocht terwijl zilveren en gouden munten nog steeds goed met meerwaarde te verkopen zijn.

Magie

Eigenlijk hebben edelmetalen door de eeuwen heen hun waarde bewezen. Koningen en farao’s lieten zich bekleden met goud, zilver en edelstenen. Ze wilden het zelfs meenemen naar het hiernamaals. De magie van dit blinkende metaal gold toen, maar nu nog steeds. Die magie is overal om je heen voelbaar. Ga je bijvoorbeeld trouwen dan is een gouden ring het ding. Het ja-woord wordt ook vandaag de dag nog steeds bezegeld met dit gouden kleinood. Samen ga je de ring van goud kopen. Bovendien is het voor het kersverse echtpaar van onschatbare waarde.

Goudeerlijk

Wat betreft het kopen van goud of zilveren munten zijn er tegenwoordig opties genoeg. Je hoeft tegenwoordig geen solide kluis te hebben om alles te bewaren. Ook hoef je niet met zware broodjes goud te gaan sjouwen. Het kan allemaal veilig, snel en betrouwbaar geregeld worden. Je hoeft zelf geen expert te zijn. Want met behulp van een betrouwbare partner kun je alles zelf regelen en in de hand houden. Want net als bankzaken hou je volledige zeggenschap over je investeringen.

advertentie
advertentie