Afbeelding
Foto: Pixabay

Je business uitbreiden door zoekmachine adverteren

24 januari 2022 om 14:33 Partnercontent

Heb jij wel eens gehoord van Search Engine Advertising, oftewel SEA? Als jij een eigen bedrijf hebt dan is de kans groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt, dat is geen probleem natuurlijk. SEA kan zorgen voor snel resultaat en het zorgt ervoor dat jouw website bovenaan in de zoekmachine van Google terecht komt. Na het lezen van dit artikel ben jij vast een stuk wijzer over SEA!

Wat is Search Engine Advertising?

Zoals eerder gezegd staat SEA voor Search Engine Advertising. SEA betekent als het ware betaalde zoekmachine optimalisatie. De zoekmachine van Google is opgebouwd uit de volgende twee resultaten: organisch en betaald. Bij SEA richt je je op het betaalde gedeelte. Het betreft de betaalde advertenties in Google, met een gerichte advertentie campagne kun je ervoor zorgen dat jouw website boven de organische zoekresultaten in Google terecht komt. Het internet wordt steeds groter, steeds meer mensen maken er gebruik van. Door gebruik te maken van SEA zorg je ervoor dat er naamsbekendheid gecreëerd wordt. Dit is in het huidige tijdperk met vele concurrenten erg belangrijk. Door meer naamsbekendheid te creëren kan jij zorgen voor meer clicks en meer bezoekers op jouw website. Deze bezoekers kunnen weer leiden tot meer bestellingen en dit kan leiden tot een grotere omzet. Bij SEA komt de term CPC aan bod. CPC staat voor Cost Per Click en houdt in dat je een bepaald bedrag betaalt als een bezoeker op jouw advertentie klikt. De CPC is afhankelijk van drie factoren: de concurrentie van de zoekterm, de click through rate en de kwaliteit van de pagina. Door deze drie factoren is de CPC verschillend per bedrijf. Het inrichten van een advertentie campagne kan veel werk zijn, hierbij kan je de hulp van een specialist in Google Ads inschakelen. Een specialist heeft de gewenste kennis en ervaring om jou te kunnen helpen met SEA. Schakel een specialist Google Ads in en laat hem of haar jou helpen om een hoge positie in Google te genereren! 

Schakel een online marketingbureau in!

Het is logisch dat je je in SEA moet verdiepen, al helemaal als je er nog nooit iets van gehoord hebt. Ook kost SEA best veel tijd en als jij optimale resultaten wil behalen is het belangrijk dat je naast SEA ook SEO activiteiten gaat uitvoeren. De beste resultaten kun je namelijk behalen als je zowel van SEA als van SEO gebruik maakt. Dit kost erg veel tijd en kennis om allemaal in te richten, het kan dus verstandig zijn om een online marketingbureau in te schakelen. Zij hebben veel ervaring en kennis op het gebied van online marketing. Een online marketingbureau weet als geen ander hoe advertentie campagnes het beste ingericht kunnen worden. SEA en SEO kun je uitbesteden aan een online marketingbureau. Naast SEA en SEO zijn er nog vele andere werkzaamheden waarin een online marketingbureau gespecialiseerd is. De specialisten kunnen jou helpen met alle facetten op het gebied van online marketing en zij proberen al jouw vragen te beantwoorden. Kies voor uitbesteden aan een online marketingbureau, dan weet je zeker dat jouw advertentie campagne in goede handen is! 

advertentie
advertentie