Afbeelding
Foto door Charlotte May via Pexels

Vier tips voor een vintage interieur

25 januari 2022 om 13:23 Partnercontent

Vind jij die strakke en moderne woonstijlen maar niks? Ben jij meer een persoon die houdt van nostalgie, items met verhalen en een natuurlijke uitstraling? Dan past een vintage interieur waarschijnlijk heel goed bij jou.

Benieuwd hoe je dat aanpakt, je woning helemaal (of een beetje) vintage inrichten? Lees dan snel verder, want hier zijn vier tips om jouw interieur vintage in te richten!

Zoveel mogelijk natuurlijke materialen

Bij een vintage interieur passen meubels en woonitems van natuurlijke materialen. Denk aan een mooie bruine leren bank, een patchwork paars vloerkleed geweven met katoen en uiteraard hout.

Warme houtsoorten doen het altijd goed in een vintage interieur, dus meubels gemaakt van massief eikenhout, beukenhout, donker teakhout of zelfs steigerhout zijn gemaakt voor deze woonstijl.

Een mooie grote eikenhouten boekenkast (uiteraard vol met goede boeken) en een tafel uit massief teakhout zal zeker niet misstaan. Door deze natuurlijke materialen af te wisselen met bijvoorbeeld wat zwart metaal, zorg je ervoor dat je interieur toch een trendy randje krijgt.

De juiste kleurencombinaties

Net als de materialen zijn ook de kleuren in een vintage interieur zoveel mogelijk natuurlijk. Kijk dus uit met felle kleuren, en ga met name voor natuurtinten als groen, blauw, beige, bruin en pasteltinten.

Je kunt best experimenteren met verschillende gekleurde vloerkleden, door bijvoorbeeld een hoogpolig wit wollen kleed onder de salontafel te leggen, en bij de eettafel te kiezen voor een roze vloerkleed.

In combinatie met een mooie bruine houten tafel en stoelen met een leren zitting krijg je op deze manier een hele vintage uitstraling.

Gebruik woonitems met een verhaal

Bij een vintage interieur is het helemaal niet erg als je meubels al eens van iemand anders zijn geweest. Integendeel zelfs! Het hergebruiken van meubelstukken is precies waar het om draait bij vintage! Gebruikssporen geven items karakter, en vertellen een verhaal. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de veren uit je bankstel moeten springen, maar het is helemaal niet erg als er wat slijtage zit op het leer. Hetzelfde geldt voor vloerkleden: die mogen eruit zien al sinds 1965 in een bruin café hebben gelegen (als ze maar niet zo ruiken).

Ga dus op zoek naar tweedehands spulletjes met een verhaal. Kun je die niet vinden of heb je daar geen tijd voor? Dan kun je natuurlijk ook gewoon nieuwe items kopen die eruit zien alsof ze al gebruikt zijn. Deze nieuwe vintage meubels en woonaccessoires hebben als bijkomend voordeel dat ze nog in tiptop conditie zijn.

Vintageplanten maken het helemaal af

Bij natuurlijke kleuren en materialen mogen uiteraard ook wat groene kamerplanten niet ontbreken. Bij een vintage interieur kun je het beste gaan voor tijdloze klassiekers. Als je oma hem ook heeft staan, past hij perfect in jouw vintage interieur.

Denk dus aan geraniums (kan je lekker achter zitten), sanseveria’s en monstera’s. Ook een cactus is mooie plant om je interieur nog meer vintage uitstraling te geven. Bijkomend voordeel van deze planten is dat ze tegen een stootje kunnen, en dat het niet zo erg is als je ze een keer vergeet water te geven.   

advertentie
advertentie