Afbeelding
Foto: Mogelijk

Dankzij projectfinanciering meer woonruimte in de stad

3 februari 2022 om 07:00 Partnercontent

Net als veel steden, heeft Wageningen een groot tekort aan woonruimte in de stad. Tegelijkertijd staan er panden leeg, zoals kantoren en winkels. Projectfinanciering, zoals verstrekt door Mogelijk Vastgoedfinancieringen, kan helpen om deze panden te transformeren tot woningen en zo meer woonruimte in de stad te creëren. 

Volop kansen in de woningmarkt voor projectontwikkelaars

Ondernemende projectontwikkelaars zien volop kansen om leegstaande panden om te toveren tot woningen waar zo’n grote behoefte aan is. Het punt is; daar moet wel eerst wat geld tegenaan. Slapen in een vergaderzaal of douchen in een etalage is niet iets wat de meeste mensen willen. Die investering komt als het goed is snel terug, maar moet wel eerst gefinancierd worden. 

Mogelijk is zo’n partij die ondernemers daarbij helpt. Naast hun zakelijke hypotheek en Verhuurhypotheek bieden ze ook projectfinancieringen aan, om leegstaande kantoren en winkelpanden om te bouwen tot woningen. 

Binnen 48 uur duidelijkheid

Mogelijk verstrekt project- en transformatiefinancieringen met looptijden tussen de 3 en 36 maanden met een leensom van € 50.000,- en tot € 10.000.000,-. Met een projectfinanciering kan de aankoop, de transformatie, nieuwbouw, verbouw of herontwikkeling van een object worden gefinancierd. Na het indienen van een aanvraag bij Mogelijk, weet de ondernemer binnen 48 uur welke leensom haalbaar is. De vastgoedspecialisten van Mogelijk bekijken onder andere de financieringsbehoefte, het projectplan, de vergunningen en de bestemming. 

Het unieke financieringsconcept van Mogelijk

Het vermogen voor het verstrekken van de projectfinanciering komt bij Mogelijk uit een netwerk van private investeerders. Dit zijn mensen, veelal ondernemers, die een vermogen hebben opgebouwd en dit willen laten renderen. Zij investeren in hypothecaire leningen van ondernemers. Ook voor kortlopende leningen zoals bij projectfinanciering zijn investeerders te vinden. Mogelijk beoordeelt de aanvragen, stelt de offertes op en zorgt voor de administratieve afhandeling van de hypothecaire akte en de maandelijkse incasso van rente en aflossing. Dit geeft rust en zekerheid voor zowel de projectontwikkelaar als de investeerder. En zo draagt Mogelijk met projectfinancieringen bij aan het creëren van meer woonruimte in de stad. 

advertentie
advertentie