Afbeelding
Foto: Omri D. Cohen via Unsplash

Een wellness tuin? Drie tips!

3 juni 2023 om 11:08 Partnercontent

Van thuissporten tot thuiswerken, de afgelopen jaren zijn we meer thuis dan ooit. Door een paar lockdowns geholpen, zijn we tot het besef gekomen dat thuiszijn eigenlijk best wel heel fijn is. Mensen investeren dan ook massaal meer in hun eigen huis en tuin. Het ontstaan van de zogenaamde wellness tuin is dan ook een trend die enorm aan het toenemen is. Mensen investeren liever hun vakantiegeld in iets waar ze jaren plezier van hebben, dan in een vakantie die snel weer voorbij is. Wat tips zijn om ook een wellness tuin te creëren? Hier top tips op een rij. 

1. Lekker bubbelen

Dat een jacuzzi alleen geschikt was voor miljoenenvilla’s en hele grote tuinen is tegenwoordig niet meer waar. De trend van de opblaasbare jacuzzi heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. De kwaliteit ervan is ook behoorlijk toegenomen. Zeker wanneer je kijkt naar goede merken zoals de intex jacuzzi kun je niet anders dan concluderen dat dit een heerlijke toevoeging is aan je tuin. Of je nu met vier of zes personen een heerlijke avond in warm bubbelend water wilt doorbrengen; de keuze is vandaag de dag reuze!

2. Goed opgewarmd

Nog een manier om heerlijk warm te worden, is natuurlijk door middel van een sauna. Een fenomeen wat al enkele decennia meegaat en alleen maar populairder lijkt te worden. Van een infraroodsauna tot een Finse sauna, ze zijn er in vele soorten en maten. Kies de warmte die bij jou past en installeer deze in je tuin. Je zult hier dankbaar gebruik van maken op koude winterdagen of wanneer je enorme spierpijn hebt na het sporten. Allemaal situaties waarbij een lekkere saunasessie eigenlijk de enige uitkomst is! Ook hier zul je zien dat de kosten reuze meevallen, zeker wanneer je ook de tweedehandsmarkt hierin meeneemt. 

3. Buitendouche

Iets wat zowel in de winter als de zomer heerlijk is, is de buitendouche. Je kunt het in de winter perfect combineren met de sauna om zo goed af te koelen na een lekkere warme sessie. In de zomer kun je het juist gebruiken om even af te spoelen voordat je de jacuzzi in gaat. Ook kun je het gewoon gebruiken als reguliere douche. Er zijn tegenwoordig zeer innovatieve systemen op de markt, waardoor je voor de (buiten)douche regenwater kunt gebruiken. Daarmee is het ook nog eens een duurzame keuze die je wellicht een besparing op je waterrekening gaat opleveren. 

Met bovenstaande investeringen investeer je duurzaam in je eigen welzijn en dat van je huisgenoten. Met iedere keer weer iets nieuws in je wellness tuin te verwerken kom je uiteindelijk tot een ultieme thuisspa. Een oase van rust in je eigen tuin, waar je het drukke bestaan van vandaag de dag even heerlijk van je af kan zetten. 

advertentie
advertentie