Steeds meer autokopers kiezen voor een tweedehands auto.
Steeds meer autokopers kiezen voor een tweedehands auto. (Foto: )

Inwoners van Wageningen kiezen vaker voor tweedehands auto

  Sponsored content

De laatste tijd zijn de tweedehands auto’s helemaal terug van weggeweest. Hoewel sommige mensen het fijner vinden om een hele nieuwe auto aan te schaffen, kiezen veel inwoners van Wageningen steeds vaker voor een tweedehands bak. De tweedehands auto’s worden steeds populairder maar wat is de reden hierachter? In Wageningen ging Vakgarage op onderzoek uit om erachter te komen waarom steeds meer mensen voor de tweedehands auto kiezen. Je leest waarom de tweedehands auto interessant kan zijn en waar je op moet letten als je er eentje aanschaft. 

Waarom zou je beter een tweedehands auto kunnen kopen?

Wist je dat sommige automerken een milieubelastend productieproces hebben? Wanneer je een nieuwe auto koopt, kost het tijd, energie en geld om deze te bouwen. Sommige mensen vinden dit geen fijn idee en geven een bestaande auto liever een nieuw leven. Als je een tweedehands auto koopt kun je de auto vaak direct komen bekijken en uitproberen. Daarnaast betaal je voor een oudere auto vaak minder verzekeringskosten. Daarnaast kan je met een tweedehands auto die al wat ouder is naar de garage van jouw eigen keuze gaan. Je hoeft voor onderhoud dus niet elke keer terug naar de dealer te gaan waar je de auto hebt gekocht.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands auto?

Een tweedehands auto is vaak niet alleen goedkoper dan een splinternieuwe auto, er zitten nog veel meer andere voordelen aan. Wat dacht je ervan dat je voor hetzelfde budget in een ‘hogere’ klasse kunt rondrijden? Daarnaast hoeft de auto niet eerst gebouwd of geleverd te worden, wat bij een nieuwe auto vaak wel het geval is. Je geniet van een korte levertijd en kunt bij wijze van spreken direct langskomen, een proefrit maken en in de tweedehands auto naar huis rijden. Daarnaast staan er erg veel tweedehands auto’s op internet. Je kunt verschillende tweedehands auto’s met elkaar vergelijken en voor degene met de beste prijs kiezen. 

Waar moet je op letten als je een tweedehands auto koopt?

Een tweedehands auto is een goed idee wanneer je een wat kleiner budget hebt of je niet zo om het nieuwste model geeft. Let er wel altijd op dat je de auto van een betrouwbaar persoon koopt. Het zou zonde zijn als de auto na een week van alles blijkt te mankeren of zelfs gestolen is. Check de verkoper daarom altijd goed en wees kritisch. Vertrouw je het niet, zoek dan nog even verder! 

Laat jouw auto goed verzekeren

Vaak gaat een tweedehands auto al wat langer mee, waardoor het een goed idee is om een autoverzekering af te sluiten. Autopech komt nooit gelegen en dan is het wel zo fijn als je een expert om hulp kunt vragen. In Nederland is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Wanneer je beter verzekert wil zijn, zou je voor een Beperkt Casco of All Risk verzekering kunnen kiezen. Wanneer je een goede autoverzekering hebt, kun je met een gerust hart de weg op. Vaak wordt er ook nog eens vervangend vervoer voor je geregeld op het moment dat je autopech hebt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden