Matchmakers in het veld
Matchmakers in het veld (Foto: HSC Matchmakers)

Matchmakers herensoftballers missen scherpte in lokale derby

  Sport

WAGENINGEN - De softbalheren speelden vrijdagavond hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Moorfielders uit Ede. Met veel publiek van de uitspelende ploeg, voelde het bijna als een thuiswedstrijd voor de Edenaren.

Al gelijk in de eerste inning moesten de Matchmakers veel punten tegen incasseren. De Moorfielders wisten goed te slaan op de boogballen van pitcher Piet en het Wageningse veld stond verre van scherp te spelen. Aan slag lieten de Wageningers het ook liggen met drie opeenvolgende uitjes.

In hun tweede slagbeurt gingen de Edenaren verder waar ze in de eerste inning geëindigd waren met goed geplaatste tikken langs de Wageningse verdediging. Zo voegden zij nog 8 punten toe aan de voorsprong. Thom zette het eerste punt op het scoreblok voor de Matchmakers met agressief honklopen na een vier wijd. Helaas werd er geen vervolg aan gegeven door de rest van de slagploeg, die stuk voor stuk op het eerste honk uit werden gegooid.

In de derde inning leken de Matchmakers eindelijk langzaam in hun veldspel te komen, waardoor de Moorfielders slechts drie punten wisten te scoren. Korte stop Thom maakte twee nullen door een aangooi op het eerste honk en een vangbal. Linksvelder Hugo maakte de derde nul. De Matchmakers kwamen ook in deze inning niet door de verdediging van de Edenaren heen. Er vielen drie vangballen en slechts Maarten kwam door een fout op het eerste honk.

De Matchmakers hielden de verdediging in de vierde inning strak met drie opeenvolgende nullen, waaronder een vangbal door Hugo en een aangooi op het eerste honk door derde honkvrouw Tessa. Ook aan slag leken de Wageningers zich eindelijk te herpakken met mooie tikken voor Tessa, Arjen, Luis, Samuel en Hugo. Met strakke nullen in het binnenveld stopten de Moorfielders de Wageningse opmars.

Derde honkvrouw Tessa, ook wel de ‘gouden wissel’ genoemd, nam de eerste nul in de laatste inning voor haar rekening met een aangooi op het eerste honk. Helaas kwamen er vervolgens nog 4 Moorfielders over de thuisplaat voordat de volgende nul door Hugo werd gemaakt. Aan slag hadden de Matchmakers nog een korte opleving met mooie tikken van Maarten en Arjen, maar het mocht niet meer baten. De wedstrijd werd verloren met een eindstand van 6-26.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden