Matchmakers op de honken
Matchmakers op de honken (Foto: HSC Matchmakers)

Tweede overwinning voor softbaldames Matchmakers

  Sport

WAGENINGEN - Maandagavond speelden de dames hun tweede competitiewedstrijd uit tegen de Wombats in De Bilt. Ondanks de hitte hielden de dames hun spel strak, met slechts één veldfout, en waren er spectaculaire tikken en acties te bewonderen aan slag.

Petra opende de wedstrijd met een stootslag, waarna nog zes dames van de Matchmakers op de honken wisten te komen. Maika sloeg een tweehonkslag, maar werd op het derde honk uitgegooid als gevolg van een vangbal. Jin creëerde een spannende loopsituatie op de honken, maar ook zij werd door de derde honkvrouw uitgemaakt. Pitcher Sanne opende de verdediging sterk met een drieslag. Hierna raakt zij een slagvrouw, maar ze kwam sterk terug met een tweede drieslag. Derde honkvrouw Tessa zorgde voor de derde nul met een aangooi op het eerste honk.

De tweede slagbeurt begon opnieuw met de kop van de slagploeg. Petra sloeg een vangbal richting de korte stop. Sanne kwam met een forse tik op het tweede honk en ook Sabine kwam op het eerste honk door vier wijd. Beiden werden binnengeslagen door Tessa, die zelf door te korte stop uit werd gegooid op het eerste honk. De korte stop van de Wombats nam daarna ook het derde uitje voor haar rekening met een vangbal. Sanne startte de veldbeurt wederom met een drieslag. Korte stop Petra maakte een fout in de aangooi naar het eerste honk waardoor de tweede slagvrouw op het tweede honk wist te komen. Vervolgens kwam een slagvrouw met een stootslag op de honken. Beide slagvrouwen werden door hun teamgenoten over de thuisplaat gebracht. Tessa maakte de tweede nul met een aangooi op het eerste honk en Sanne eindigde de inning met eenzelfde actie.

In de derde en laatste inning kwamen de dames los aan slag. Lisa en Maricke sloegen beiden een mooie honkslag in het buitenveld, gevolgd door een driehonkslag van Petra. Tessa bereikte het eerste honk met een tik in het binnenveld en Lisa maakte haar debuut af met een tweehonkslag in het midveld. De slagbeurt werd door de Wombats beëindigd met een tweede drieslag voor Jin. In de gelijkmakende slagbeurt stonden de Matchmakers geen extra punten van de Wombats toe. Petra gooide de eerste slagvrouw uit op het eerste honk en Sanne gooide twee maal drieslag. De wedstrijd eindigde in een 2-16 overwinning voor de Matchmakers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden