<p>Annemiek van Vleuten traint, na het EK en La Course, weer &#39;op hoogte&#39; in Itali&euml;, waar ze zich voorbereid op de Giro Rosa. Daar maakte ze bekend, dat ze de komende twee wielerseizoen in Team Movistar een nieuwe uitdaging heeft gevonden.&nbsp;</p>

Annemiek van Vleuten traint, na het EK en La Course, weer 'op hoogte' in Italië, waar ze zich voorbereid op de Giro Rosa. Daar maakte ze bekend, dat ze de komende twee wielerseizoen in Team Movistar een nieuwe uitdaging heeft gevonden. 

(Foto: Collectie Annemiek van Vleuten)

Annemiek van Vleuten vindt in Team Movistar nieuwe uitdaging

  Sport

WAGENINGEN – Het hing al enige dagen in de lucht, dat Annemiek van Vleuten bij een nieuwe ploeg ging ‘tekenen’. Zelf kondigde ze onlangs aan, dat ze, mede omdat de Tour de France voor vrouwen op de wielerkalender zou worden opgenomen, haar carrière nog minimaal met twee jaar zou gaan verlengen. Ze wilde toen nog niet zeggen of ze haar signatuur aan haar huidige ploeg, Mitchelton-SCOTT zou geven, of dat ze inmiddels een nieuwe ploeg had gevonden. Vandaag maakte ze, op haar eigen website, wereldkundig dat ze haar wielerloopbaan bij Team Movistar zal gaan voortzetten.

door Dick Martens

‘Ik ga mijn team ontzettend missen’

,,Na vijf fantastische jaren bij Mitchelton-Scott, waarvoor ik nog altijd met veel plezier mijn wedstrijden rijd, kies ik voor een nieuwe omgeving en daarmee nieuwe prikkels. Vandaag is mijn overstap via het team Movistar bekend gemaakt. Ik wil mijn beslissing zelf nog even nader toelichten, omdat ik veel zin heb in deze nieuwe uitdaging, maar ook omdat ik mijn huidige team absoluut ga missen en terugkijk op onwijs veel mooie momenten.” Van Vleuten vindt, dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging en die dekt ze te kunnen vinden bij Movistar. ,,Een team waar ik in 2014, ruim voordat ze twee jaar terug met een vrouwenploeg begonnen, al op een leuke manier kennis mee maakte. Op mijn eerste hoogtestage in de Sierra Nevada waren zij het namelijk die mij als eerste mannenteam uitnodigden om mee te trainen. Ik zag dat erbij dat team een familiaire sfeer heerst. Hoe de renners met elkaar omgaan, de humor die erin zat met het trainen en meer.”

Goed gevoel

In de afgelopen periode voerde de Wageningse al een aantal gesprekken met de ploegleiding van Team Movistar. ,,Daar werd mij een ontzettend goed gevoel gegeven. Ik had sterk de voorkeur om opnieuw te gaan rijden bij een World Tour team met zowel een mannen- als een vrouwenploeg, omdat ik daarin veel voordelen zie op het gebied van performance en innovaties. En bijvoorbeeld ook dat ze werken met een performance manager, Patxi Villa. Zo zijn ze bijvoorbeeld continu bezig met de verbetering van materiaal en heb ik met hem ook goede gesprekken gevoerd over mijn plan en tijdlijn richting de Olympische Spelen van 2021. Ik heb daar een erg goed gevoel bij. Bovendien heb ik veel vertrouwen in de samenwerking met het innovatieve fietsenmerk Canyon.”

‘Lastige beslissing, maar ik kijk met plezier vooruit’

Toch is het een lastige beslissing geweest, omdat de Mitchelton-SCOTT equipe, zoals ze de ploeg typeert ‘als een vaste kern die dankzij de teamspirit van de rensters en alle mensen om de ploeg heen een ploeg is waar ze zich altijd thuis heeft gevoeld’. ,,En dat is heel veel waard. En ja, het gaat dan ook absoluut pijn doen om dat achter me te laten. Ik kijk echter ook met heel veel plezier vooruit én ben er daarnaast op gebrand om dit seizoen nog mooie momenten te delen met deze groep. Hopelijk kunnen we nog een flink aantal koersen rijden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden