KV Wageningen speelster Michelle van den Tempel (links) in duel met een speelster van Dalto. Rechts naast de grensrechter kijkt haar coach, Ron Steenbergen, gespannen toe.
KV Wageningen speelster Michelle van den Tempel (links) in duel met een speelster van Dalto. Rechts naast de grensrechter kijkt haar coach, Ron Steenbergen, gespannen toe. (Foto: Dick Martens)

KV Wageningen toont veerkracht en verslaat Dalto in slotseconde

  Sport

WAGENINGEN – Na het laatste fluitsignaal van het korfbalduel tussen KV Wageningen en het bezoekende Dalto werden de Corona-regels ‘even’ vergeten door supporters en spelers. Begrijpelijk, als je uiteindelijk in de slotseconde toch nog de overwinning grijpt. Ondanks het advies van premier Mark Rutte om bij sportwedstrijden het juichen te beperken tot klappen, ontsnapten er toch de nodige oerkreten. Ook bij de tijdens de wedstrijd zo rustig coachende trainer Ron Steenbergen. Hij zag zijn formatie bij rust tegen een 9-11 achterstand aankijken en halverwege de tweede helft zag hij het scorebord ook nog eens 14-17 aangeven. Maar gaandeweg het eindsignaal richtte de thuisclub zich op, rechtte de ruggen om uiteindelijk ‘op karakter’ met een 24-23 overwinning te eindigen.

door Dick Martens

‘Een mooie pot’

,,Mooi hè?!”, lachte de winnende coach, nadat hij samen met zijn spelers het enthousiaste thuispubliek, dat zich overigens verder prima aan de Corona-regels had gehouden, had bedankt. ,,Een mooie pot waarin we veerkracht hebben getoond en telkens van een achterstand zijn teruggekomen. Onze tweede overwinning. Dan mag je als coach niet klagen.”

‘KV Wageningen is een club met mogelijkheden’

Steenbergen kwam dit seizoen over van Oost-Arnhem. ,,Na het ‘Wageningse telefoontje’ was ik direct enthousiast. Het is een club met mogelijkheden, met een goede groep, een mooie accommodatie, dat spreekt mij wel aan. En dan zo beginnen, geeft een goed gevoel.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden