Annemiek van Vleuten kwam in de slotfase van de zevende etappe, in de Giro Rosa, hard ten val. De schade is vermoedelijk een gebroken linker pols.
Annemiek van Vleuten kwam in de slotfase van de zevende etappe, in de Giro Rosa, hard ten val. De schade is vermoedelijk een gebroken linker pols. (Foto: NOS/ANP)

Polsbreuk Annemiek van Vleuten in Giro Rosa (update)

  Sport

WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten is donderdagmiddag, in de slotfase van de zevende etappe van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, ernstig ten val gekomen. Van Vleuten maakte kort na de finish, terwijl ze op weg was naar de ambulance, duidelijk dat het mis was met haar linker pols. ,,Gebroken”, was haar korte maar duidelijke conclusie.

door Dick Martens

‘Mijn pols zier niet goed uit’

,,Aangezien mijn pols er niet goed uit ziet en naar binnen wijst, verwacht ik dat die gebroken is”, laat ze op haar website optekenen. ,,Ik ben nu onderweg naar het ziekenhuis om daar foto’s te laten maken.” De val maakt hoogstwaarschijnlijk een einde aan haar Giro Rosa, waar ze in de leiderstrui reed, maar het zal ook een streep zetten door haar ambities om volgende week de wereldtitel te prolongeren. In het ziekenhuis wordt haar pols momenteel verder onderzocht. In de finishplaats Maddaloti ging naast Van Vleuten ook Marianne Vos onderuit, maar in tegenstelling tot de verwondingen van de Wageningse, kwam Vos er met de schrik en enige schaafwonden vanaf.

Nader onderzoek in Rijnstate-ziekenhuis

Na onderzoek in het Italiaanse ziekenhuis bleek van Vleutens diagnose de juiste te zijn. Op de gemaakte scan was inderdaad een breuk te zien. Dat betekent voor haar het gedwongen einde van de Giro Rosa. Van Vleuten reist vrijdag terug naar Nederland, waar haar pols in het Arnhemse Rijnstate-ziekenhuis nog nader zal worden onderzocht.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden