Foto: Dick Martens

Stadion de Wageningse Berg wordt alsmaar fraaier

  Sport

WAGENINGEN - Stadion de Wageningse Berg wordt fraaier en fraaier. Binnen de hekken ligt al een prachtige grasmat, een fraai opgepimpt business home, en ook de staantribune, compleet met reclameborden, is het aanzien meer dan waard. Maar ook de buitenkant en dan met name ‘de straatkant’ is veranderd van verval, naar ‘ouderwets mooi’. Met dank aan decoratieschilder Alain Rothuis.

door Dick Martens

Echte bezienswaardigheden

Hij ‘toverde’ met zijn schildersgereedschap en groene, witte, zwarte en rode verf, de kassahokjes en de naastgelegen muren om in een echte bezienswaardigheid. Meer dan duidelijk is gemaakt in welke periode ‘de Onneembare Vesting’, zoals de Berg door de supporters trots werd genoemd werd bespeeld, namelijk van 1911 tot en met 1992 in de succesperiodes. Het staat breed uitgemeten op een tweetal kassahuisjes, evenals in welke jaren de KNVB-beker werd gewonnen (1939 en 1948). 

‘Groen-Witte vrijwilligers’

En ondanks het feit, dat het alweer bijna 30 jaar gelden is, dat het faillissement over de groen-witten werd uitgesproken, leeft de club ‘gewoon’ door. De club zit nog in veler harten en vooral dankzij de inzet van veel ‘groen-witte’ vrijwilligers, die nog altijd, evenals oud-spelers, wekelijks bij elkaar komen en dan naast het gezamenlijk drinken van koffie, ook weer nieuwe plannen smeden om ‘hun stadion’ te verfraaien. En dat zij daar meer dan in geslaagd zijn, bewijzen inmiddels de inspanningen die zij verrichten aan de binnen- en zeker ook aan de buitenkant van het stadion.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden