<p>Annemiek van Vleuten werd, in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, met succes geopereerd aan haar gebroken pols. Ook werd er een speciale brace aangemeten. Mede dankzij de inspanningen van het medisch team, stond ze zaterdag aan de start van het WK en werd ze achter de ongenaakbare Anna van der Breggen tweede.</p>

Annemiek van Vleuten werd, in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem, met succes geopereerd aan haar gebroken pols. Ook werd er een speciale brace aangemeten. Mede dankzij de inspanningen van het medisch team, stond ze zaterdag aan de start van het WK en werd ze achter de ongenaakbare Anna van der Breggen tweede.

(Foto: Twitter/Annemiek van Vleuten)

Van Vleuten op twee paracetamol en met brace naar WK-zilver

  Sport

WAGENINGEN – Annemiek van Vleuten beleefde een week die ze omschreef als ‘een rollercoaster van emoties’. Ze brak, in de roze leiderstrui, in de voorlaatste etappe van de Giro Rosa haar linker pols. Daarmee leek ook de kans dat ze haar wereldtitel in het Italiaanse Imola kon verdedigen, verkeken. Maar de Wageningse schakelde snel. Onmiddellijk reisde ze af naar Nederland, waar ze vorige week vrijdag geopereerd werd in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Dinsdag zat ze, met een speciaal voor haar gemaakte brace alweer op de fiets voor ‘een testrondje Posbank’. Het voelde goed en na het groene licht van de haar behandelende artsen reisde ze spoorslags af naar Italië, waar ze in de zaterdag in de wegwedstrijd startte en uiteindelijk alleen landgenote Anna van der Breggen voor zich moest dulden. Na een bloedstollende sprint met de Italiaanse Elisa Longo Borghini stond ze even later met een zilveren medaille om haar nek op het erepodium. Met dank aan de paracetamol, de brace, maar vooral door een dosis onverzettelijkheid en karakter.

door Dick Martens

‘Anna heeft het goed gedaan’

,,Verbazingwekkend. Het is een wonder dat ik hier mag staan en een interview mag geven”, reageerde ‘de zilveren’ Van Vleuten na afloop voor de NOS-microfoon van verslaggever Han Kock. ,, Ik kon wel merken dat ik vandaag niet top-top was. Het was echt harken. Anna heeft het heel goed gedaan. Ze ging op een perfect moment, het was een mooi een-tweetje en ik denk dat ik het goed hard voor haar maakte.”

‘Ik hoop de Waalse Pijl te kunnen gaan rijden’

Haar pols nu rust geven lijkt niet het plan voor de komende periode. ,,Zoals ik vandaag koerste, ga ik het liefst blijven rijden, maar dan moet het wel medisch verantwoord zijn. Maandag heb ik eerst een controle-afspraak in het ziekenhuis en dan gaan we verder kijken. En ook een plan maken wat de opties voor mij zijn om nog te gaan rijden. Maar in principe hoop ik zelf, om aanstaande woensdag aan de start te staan bij de Waalse Pijl.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden