De SKV-jeugd genoot van de clinic verzorgd door Voetbalschool Van Maanen, met hulp van diverse selectiespelers.
De SKV-jeugd genoot van de clinic verzorgd door Voetbalschool Van Maanen, met hulp van diverse selectiespelers. (Foto: Dick Martens)

Voetbal- en hockeyjeugd SKV en WMHC genieten van ‘hun’ clinics

  Sport

WAGENINGEN - Om in deze corona-tijd toch de binding met de club te behouden, trakteerden zowel voetbalvereniging SKV en hockeyvereniging WMHC hun jeugdleden op een clinic. Op de zonovergoten sportparken De Zoom en De Bongerd pakten honderden jeugdig enthousiaste voetballers en hockeyers dat cadeautje dankbaar uit.

door Dick Martens

Geslaagde skills-training

De jeugdige hockeytalentjes kregen een zogenaamde Skills-training die werd verzorgd door selectiespelers van het eerste dames- en herenteam. In blokken van twee uur werden de D t/m A jeugdleden onderworpen aan een keur van hockeyvaardigheden. Ook werden de keepers niet vergeten. De backhand, het liftje, aanvallende passeerbewegingen, het verbeteren van de strafbal en natuurlijk diverse partijvormen passeerden de revue. ,,Het slaat duidelijk aan. De opkomst is groot en de kinderen genieten. Hun enthousiasme, in combinatie met dat van de selectiespelers en de zon, maakt het een meer dan geslaagde dag”, aldus Jackie Boogert, bij WMHC de coördinator van de Benjamins.

Ruim 300 enthousiaste jeugdspelers

Enige kilometers oostwaarts is het op Sportpark De Zoom eveneens een drukte van belang. Daar geniet de SKV-jeugd van diverse voetbalspellen, waarbij techniek gekoppeld wordt aan spelplezier. De organisatie daarvan ligt in de vertrouwde handen van Marcel van Maanen. De huidige assistent-trainer van de hoofdmacht van SKV heeft een eigen voetbalschool, gericht op kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 13 jaar. Van Maanen werd tijdens de clinic geassisteerd door de trainers van zijn voetbalschool, maar ook van een groot aantal eerste elftalspelers. Zij zagen maar liefst 300 jeugdspelers en speelsters de kunstgrasvelden betreden. In drie blokken zorgde de begeleiding voor een training die bol stond van een keur van gevarieerde en speelse oefeningen, waarbij het enthousiaste bij zowel de trainers en de jeugd eraf ‘spatte’. Na elk blok sprak technisch manager Dick van Kleef de groepen nog even toe. ,,Ik heb gezien, dat jullie hebben genoten van de oefeningen. Dat verdient een applaus voor jezelf, maar ook voor de trainers en de spelers van ons eerste elftal.” Het antwoord ‘klaterde’ over het sportpark. Het verkoelende drankje besloot vervolgens een meer dan geslaagde dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden