Trainer Ron Steenbergen verlengt bij KV Wageningen en steekt Oost Arnhem helpende hand toe


<p>Ron Steenbergen (links op archieffoto) verlengde zijn contract met KV Wageningen met &eacute;&eacute;n jaar. Tevens gaat hij, per direct, tijdelijk aan de slag bij zijn oude werkgever, Oost Arnhem, waar onlangs trainer Hugo van Woudenberg werd ontslagen.</p>

Ron Steenbergen (links op archieffoto) verlengde zijn contract met KV Wageningen met één jaar. Tevens gaat hij, per direct, tijdelijk aan de slag bij zijn oude werkgever, Oost Arnhem, waar onlangs trainer Hugo van Woudenberg werd ontslagen.

(Foto: Dick Martens)

Trainer Ron Steenbergen verlengt bij KV Wageningen en steekt Oost Arnhem helpende hand toe

  Sport

WAGENINGEN - KV Wageningen heeft het contract met trainer Ron Steenbergen verlengd met één jaar verlengd. Op de website van de Wageningse korfbalclub deelt de KW (Stichting Topkorfbal Wageningen) verheugd te zijn, dat Steenbergen, na goede gesprekken te hebben gevoerd, ook het komende seizoen, 2021-2022 de eerste selectie te zullen gaan trainen en coachen. Beide partijen zijn blij met de huidige samenwerking, ondanks het feit, dat de resultaten in het huidige seizoen nog niet zo tot uiting zijn gekomen zoals er door beiden werd gehoopt. gehoopt hadden. Gedurende het lopende seizoen gooide Corona al snel roet in het eten voor wat het zaalseizoen betreft en het is momenteel nog onzeker wanneer er weer in competitieverband gestart zal gaan worden. In hetzelfde gesprek werd ook overeengekomen, dat Steenbergen zijn voorgaande club, Oost Arnhem, die na het ontslag van trainer Hugo van Woudenberg zonder trainer kwamen te zitten, uit de brand’ gaat helpen.

door Dick Martens

‘Blij met deze groep’

Steenbergen liet desgevraagd weten, ‘ontzettend blij met de groep en de sfeer binnen de groep’ van KV Wageningen te zijn. ,,Zelfs in tijden dat er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden”. De prestaties op het veld waren goed en deze lijn hoopt hij door te kunnen zetten in het voorjaar en natuurlijk richting het nieuwe seizoen. Hij ziet nog voldoende mogelijkheden voor deze groep om zich samen verder te ontwikkelen. 

Direct van start in Korfbal-League

De afgelopen zes jaar stond Steenbergen aan het roer bij Oost-Arnhem. Toen bekend werd, dat de club had gebroken met zijn opvolger Van Woudenberg, deed hij bij zijn huidige club het verzoek of zij hem de mogelijkheid wilden en konden geven om Oost-Arnhem uit de brand te helpen. Hier werd door de verantwoordelijken bij KV Wageningen, de topsportcommissie, positief op gereageerd. Dit betekent dat Steenbergen tijdelijk de trainingen en coaching van Oost-Arnhem op zich gaat nemen, zodat zij in alle rust op zoek kunnen gaan naar een vervanger. De afspraak is verder gemaakt, dat zodra de trainingen en/of wedstrijden van KV Wageningen weer worden hervat, hij direct weer beschikbaar zal zijn. Ook zal hij samen met Johan van Haut en Johan van Beek, de trainers van het tweede team, ‘gewoon’ de lijnen daar uit blijven zetten.

De competitie in de Korfbal League, waar Oost Arnhem aan gaat deelnemen, gaat aanstaande zaterdag al van start. De Arnhemmers zijn in sporthal Valkenhuizen dan gastheer van KZ uit Koog aan de Zaan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden