<p>Annemiek van Vleuten (op de foto na haar winst in de Ronde van Vlaanderen) won, ondanks een val in de slotfase, de eerste etappev van de Wielerweek Valencia.</p>

Annemiek van Vleuten (op de foto na haar winst in de Ronde van Vlaanderen) won, ondanks een val in de slotfase, de eerste etappev van de Wielerweek Valencia.

(Foto: Movistar)

Annemiek van Vleuten wint ondanks val eerste etappe Wielerweek Valencia

  Sport

GANDIA – Annemiek van Vleuten heeft op de haar zo kenmerkende wijze, een indrukwekkende solo, de eerste etappe van de Wielerweek Valencia gewonnen. De kopvrouw van Movistar kwam in de rit van 125 kilometer tussen Barxeta en Gandía, met onderweg vier hellingen, solo over de finish met een bloedende knie. De Wageningse ging in een afdaling inde slotfase onderuit maar won alsnog met grote voorsprong.

door Dick Martens

Onderuit in afdaling

Van Vleuten maakte in de rit van Barxeta naar Gandía deel uit van een kopgroep, maar bleef in de heuvelachtige finale alleen over. Ze pakte een voorsprong van ruim vier minuten, maar ging vervolgens onderuit in een afdaling. Na een snelle fietswissel wist de Wageningse alsnog als eerste over de finish te komen. Het was voor Van Vleuten de derde overwinning van het seizoen na eerdere zeges in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. De Volta a la Comunitat Valenciana Féminas telt vier etappes en eindigt zondag. Er wordt in elke rit veel geklommen in de omgeving van Valencia.  Vervolgens staan er twee ‘thuiswedstrijden’ in Navarra, gepland, waarna koers wordt gezet naar het Baskenland. Daar worden dan de eendaagse wedstrijden GP Eibar en Durango-Durango verreden, voor van Vleuten en de rest van het peloton de Spaanse wedstrijdreeks afsluiten met de vierdaagse World Tour wedstrijd Vuelta a Burgos. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden