<p>In haar Oranje leiderstrui viert Annemiek van Vleuten de overwinning in de Setmana Ciclista Valenciana samen met haar ploeggenoten van Team Movistar.</p>

In haar Oranje leiderstrui viert Annemiek van Vleuten de overwinning in de Setmana Ciclista Valenciana samen met haar ploeggenoten van Team Movistar.

(Foto: Movistar)

Annemiek van Vleuten wint Setmana Ciclista Valenciana

  Sport

ALICANTE - Annemiek van Vleuten heeft de Ronde van Valencia voor vrouwen, de Setmana Ciclista Valenciana, op haar naam geschreven. De leidende positie van de kopvrouw van Movistar kwam in de slotrit van 114 kilometer naar Alicante, die gewonnen werd door Urška Žigart, niet meer in gevaar. 

door Dick Martens

Van Vleuten veroverde de Oranje leiderstrui al op de openingsdag van de Wielerweek Valencia. Na een imponerende solo en ook nog na een val in de slotfase had ze al een ruime marge op de concurrentie opgebouwd. De Wageningse volgt daarmee Anna van der Breggen op als eindwinnares van de Spaanse rittenkoers.

‘Een toffe opsteker voor de ploeg’

De winnares liet na afloop ook haar ploeggenotes meedelen in de euforie van de overwinning. ,,Mede ook dankzij een sterk optreden van de ploeg hebben we de winst kunnen pakken. Het is dan ook erg leuk om zo mijn eerste etappekoers voor de ploeg te hebben gewonnen.”  Team Movistar gaat dan ook met een goed door naar de volgende Spaanse koers. ,,Er waren deze week zoveel leuke momenten waar ik aan bij kon dragen. Het was bijvoorbeeld ook de eerste keer dat Katrine Aalerud een podiumplaats behaalde in een internationale wedstrijd. Het was dan ook echt een feestje na de finish en ik denk dat de meiden hier ook weer beter uit gaan komen. Dit was een heel toffe opsteker voor de rensters en de begeleiding.”

Volgende koersen
Emakumeen Nafarroako (donderdag 13 mei) en Navarro Women’s Classic (vrijdag 14 mei) zijn de volgende koersen waar Van Vleuten en haar ploeggenotes aan de start zullen verschijnen. ,,Eerst ga ik even drie dagen herstellen. Ik ben in de eerste rit gevallen en daar had ik ook echt wel last van. Hopelijk ben ik voor de twee koersen in Navarra hersteld. Daar gaan ook weer meer van de grote teams aan de start staan en in de twee wedstrijden voorafgaand aan de Vuelta a Burgos en in de World Tour koers zelf zal echt iedereen er weer bij zijn. Daar nemen we dit positieve gevoel mee naartoe.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden