<p>Vitesse trapte het seizoen 2021-2022 af met de eerste training. Ook Wageninger Giovanni van Zwam (tweede van rechts) maakt in de voorbereiding deel uit van de selectie.</p>

Vitesse trapte het seizoen 2021-2022 af met de eerste training. Ook Wageninger Giovanni van Zwam (tweede van rechts) maakt in de voorbereiding deel uit van de selectie.

(Foto: Dick Martens)

Vitesse, met Wageninger Giovanni van Zwam in de selectie, trapt seizoen 2021-2022 af

  Sport

ARNHEM – Na een ‘zomerstop’ van vijf weken is het voetbalseizoen 2021-2022 voor Vitesse dinsdagmorgen afgetrapt met de eerste training. Hoofdtrainer Thomas Letsch begroette een uitgebreide selectie op het trainingsveld van Sportcentrum Papendal. Onder hen ook de jeugdige Wageninger Giovanni van Zwam (17), die samen met de andere talenten Espen van Ee en Gyan de Regt van Letsch, beiden ook pas 17 jaar, de kans krijgt om zich in de voorbereiding te profileren. Het jeugdige drietal zag ook Oussama Tannane en Riechedly Bazoer ‘gewoon’ het trainingsveld betreden, maar beiden hebben al wel een nadrukkelijke vertrekwens bij Technisch directeur Johannes Spors neergelegd.

door Dick Martens

Welkomstpraatje Letsch

Na het welkomstpraatje van Thomas Letsch, die een speciaal welkomstwoord had voor de nieuwkomers in zijn begeleidingsstaf, Dick Schreuder, Edwin Zoetebier en Marink Reedijk, de nieuwe selectiespelers Julian Moos, die op huurbasis overkwam van FC Basel) en doelman Daan Reiziger (Ajax). Maar ook het trio jeugdspelers werd verrast door warme welkomstwoorden van hun trainer.

Scherpe eindpartij

Vervolgens ging de eerste training van start. De bijna twee uur durende sessie werd gevuld met Inlopen, de Shuttle run test, pass en trapoefeningen, rondo’s en een partij. Opvallend daarbij was dat de afsluitende partij al direct ‘scherp’ was.

Giovanni van Zwam bij de selectie

Giovanni van Zwam, die onlangs een driejarig contract tekende bij de Arnhemse eredivisionist, was blij met de uitnodiging van Letsch om de voorbereiding bij de selectie mee te mogen gaan doen. ,,Ik kreeg het vrij laat van de trainer te horen”, legt hij na afloop van de training uit. ,,Nadat het seizoen was afgelopen heb ik nog een weekje doorgetraind met de Onder 21. Daarna kreeg ik van de trainer te horen, dat mijn vakantie kon beginnen en ik me kon richten op de voorbereiding van de eerste selectie. Dat was natuurlijk mooi om te horen. Ik merkte al wel, dat het goed ging, maar als je dan de bevestiging krijgt om met de selectie mee te mogen gaan trainen is natuurlijk top.”

Doorgetraind met personal trainer

Samen met zijn personal trainer, waar hij al drie jaar nauw mee samenwerkt, werkte van Zwam vervolgens toe naar die eerste training. ,,Ik heb veel baat bij die trainingen. Heb nu ook weer veel hardgelopen om mijn conditie goed bij te houden. Ik vind het belangrijk om te doen, zeker omdat ik fit en op conditie aan de start wilde verschijnen. Van diverse jongens had ik al gehoord, dat de voorbereiding flink pittig zal zijn. De opstart vandaag was nog rustig, hoewel de partij al direct fel was.” Van Zwam is erop gebrand om zich te laten gelden in de voorbereiding. ,,Ik ga gewoon mijn uiterste best doen en dan hoor ik na de voorbereiding wel hoe het verder zal gaan. De focus ligt daarbij op een plaats in de laatste linie, rechts of in het centrum. Mijn uiterste best doen is het devies, meer kan ik niet doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden