Marianne Vos op weg naar de zege in de Proloog van de Simac Ladies Tour, die de rensters door het centrum van Ede voerde.
Marianne Vos op weg naar de zege in de Proloog van de Simac Ladies Tour, die de rensters door het centrum van Ede voerde. Foto: Dick Martens

IJzersterke Marianne Vos wint in Ede proloog Simac Ladies Tour

24 augustus 2021 om 20:06 Sport

door Dick Martens

EDE - Marianne Vos heeft de proloog van de Simac Ladies Tour gewonnen. Op het 2,4 kilometer lange parcours door het centrum van Ede bleef de renster van Jumbo-Visma Ellen van Dijk vijf seconden voor. Daarmee is Vos de eerste leidster in de zesdaagse wielerwedstrijd uit de Women’s WorldTour, waarin ze haar elfde ritzege wist te behalen. Ook was ze al vier keer eindwinnares van de Simac Ladies Tour.

Parcours goed verkend

,,Ik wist wel dat het een lastige proloog was, dat me zou kunnen liggen, maar dan moet het toch maar even lukken”, aldus de blije winnares nadat ze de leiderstrui aan had mogen trekken. ,,Het is maar drie minuten, dan is het volle bak vanaf de start en ik had dan ook geen trap meer over na de finish, maar de inspanning is het waard geweest. Gelukkig was ik al vrij snel ook weer hersteld. Het was nog lang wachten na mijn rit, er waren sterke concurrentes onderweg vandaag. Maar mooi dat het is gelukt. Vrijdag had ik het parcours al een keer verkend en vanmorgen nog enkele keren, je moet het parcours kunnen dromen. In een dergelijk korte rit komt het dan uiteindelijk aan op de details.”

Ideale voorbereiding op het EK en WK

Over de winst van de Ladies Tour wilde Vos zich nog niet uitspreken. ,, Zeker met die lange tijdrit van donderdag hebben we bij voorbaat niet op het klassement gemikt, maar meer op dagzeges. Dat het dan direct in de proloog al lukt is natuurlijk mooi. Als ploeg bekijken we het nu van dag tot dag. Maar deze zege hebben we alvast binnen, want winnen en zeker als dat dab in Nederland gebeurt, blijft mooi. En deze Ladiesa Tour is voor mij ook nog eens de ideale voorbereiding richting het Europees- en wereldkampioenschap later dit jaar.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie