De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019) die op de wielerkalender 2021 geprogrammeerd stond op 21 en 22 mei is uitgesteld.
De wielerkoers Veenendaal - Veenendaal (archieffoto van de start van de editie 2019) die op de wielerkalender 2021 geprogrammeerd stond op 21 en 22 mei is uitgesteld. Foto: Dick Martens

Wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal uitgesteld

19 maart 2021 om 11:09 Sport

VEENENDAAL – De wielerklassieker Veenendaal-Veenendaal wordt uitgesteld. De wedstrijd stond gepland voor 21 en 22 mei 2021, maar dat blijkt na goed overleg met de Gemeente Veenendaal niet haalbaar te zijn. Bestuursvoorzitter André Homma: ,,Veenendaal-Veenendaal is een publieksevenement. Behalve een wielerwedstrijd organiseren willen we er ook een feestje van maken en dit gaat niet zonder publiek. Het is de verwachting dat de coronamaatregelen voorlopig nog van kracht blijven. Daarom is het helaas niet mogelijk om zo’n publieksevenement in mei te organiseren. En niemand is erbij gebaat om zonder publiek rondjes door, bijvoorbeeld, het Binnenveld te rijden.”

Mogelijk een datum in september

De organisatie zoekt nu naar mogelijkheden in september om deze editie te organiseren. ,,We hopen dat we dit jaar alsnog een Veenendaal-Veenendaal kunnen rijden. We zullen er alles aan doen om dat te realiseren,” aldus Homma. ,,We weten ons gesteund door onze partners, zoals Gemeente Veenendaal, sponsor Simac, Sportservice Veenendaal en vele lokale en regionale partners. Samen met hen doen we ons uiterste best om er dit jaar toch een mooi wielerfeest van te maken.”

advertentie
advertentie