Matchmakers op de honken
Matchmakers op de honken (Foto: HSC Matchmakers)

Vierde winst op rij voor het damesteam van de Matchmakers!

  Sport

WAGENINGEN - Woensdag speelden de dames een sterke thuiswedstrijd tegen de Wombats. Tegen het sterke slagwerk en het strakke veldspel maakte de tegenstander geen kans. De Matchmakers wonnen zo hun vierde wedstrijd op rij!

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Pitcher Sanne gooide gelijk drieslag op de eerste slagvrouw. Vervolgens maakte midvelder Tessa een vangbal. Door een iets te enthousiaste aangooi van derde honkvrouw Sanne kwam er een loopster op de honken, maar korte stop Petra maakte snel daarna het laatste uitje met een aangooi op het eerste honk. Aan slag verraste eerste slagvrouw Jedidiah met een stootslag. Aisha sloeg een driehonkslag en Petra tikte, met een beetje mazzel, de bal over de derde honkvrouw heen. Zes andere speelsters kwamen op de honken dankzij vier wijd. Hierdoor bouwden de Matchmakers gelijk een flinke voorsprong op.

In de tweede inning werden er twee bijzondere uitjes gemaakt door eerste honkvrouw Jedidiah. Voor het eerste uitje wachtte zij de slagvrouw op om haar uit te tikken, in plaats van haar uit te branden op het honk. Het derde uitje van de inning was een knap staaltje samenwerking tussen Jedidiah en tweede honkvrouw Josine. Na een goede stootslag kon zo de slagvrouw nog net uitgegooid worden op het eerste honk. Dankzij een dubbelspel van de Wombats na een vangbal beleefden de Wageningse dames daarop slechts een korte slagbeurt, waarin slechts een punt binnenkwam.

Ook in de derde inning kwamen de Wombats niet tot scoren dankzij een dubbelspel van rechtsvelder Veerle. Aan slag pakten de Matchmakers door met wel tien honkslagen, waarvan een tweehonkslag van Josine. Ook Maika zorgde weer voor vuurwerk met een bijzondere sliding op de thuisplaat. Dankzij twee vangballen wisten de dames uit de Bilt de inning uiteindelijk te beëindigen.

Helaas wisten de Matchmakers de nul niet te houden in de laatste inning. Door een aantal fouten en honkslagen kwamen er vijf Wombats op de honken. Catcher Sabine zorgde voor twee uitjes door knappe vangballen. Derde honkvrouw Sanne wist ook eindelijk haar nul op het eerste honk te maken. Vanwege de voorsprong mochten de Matchmakers niet meer aan slag en werd de wedstrijd beëindigd. Pitcher Sanne kreeg slechts drie honkslagen tegen, gooide geen vier wijd en een drieslag. Eindstand: 19-4 winst voor de Matchmakers!

De dames spelen hun volgende thuiswedstrijd op woensdag 15 mei om 19.30. De heren spelen vrijdag thuis om 19.30.

Meer berichten