WAVV-aanvaller Davey Jansen scoorde in het met 4-0 gewonnen bekerduel tegen SV Waalstad tweemaal, maar zag ook een strafschop gestopt worden door de doelman van de bezoekers uit Nijmegen. Foto: Dick Martens

Ongeslagen WAVV bereikt volgende bekerronde niet / Overige uitslagen

12 september 2020 om 20:25 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Met een klinkende 4-0 overwinning op het bezoekende Oranje Blauw sloot het WAVV de poulefase van de bekercompetitie af. Daarmee bleef de ploeg van trainer Moslin Adnane met twee overwinningen en een remise ongeslagen, maar bereikte desondanks de volgende ronde niet. De Wageningers moesten lijdzaam toezien, dat concurrent SV Waalstad, met weliswaar dezelfde resultaten, maar met één tegengoal minder (WAVV: 9-2 en SV Waalstad: 9-1), wel in de koker gaat van clubs die de knock-out fase van de strijd om de districtsbeker bereikten. Bij rust leidde de thuisclub al met 1-0.

Gemiste strafschop

WAVV begon prima aan het duel met de ploeg uit Nijmegen. Na 8 minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord. Het was Luca Masselink die optimaal profiteerde van een inschattingsfout van Waalstad-doelman Martijn Zonnenberg. Het leek de opmaat te gaan worden voor een gemakkelijk zege, temeer omdat het kansen bleef regenen, maar vooralsnog bleef de Oranje Blauw verdediging overeind. Daar leek na ruim 20 minuten spelen een einde aan te komen, maar WAVV-aanvaller Davey Jansen slaagde er niet in om vanaf de strafschopstip de score te verdubbelen. Doelman Zonnenberg had weinig moeite met de zwak ingeschoten inzet. Zo stond de vroeg verkregen 1-0 voorsprong ook bij het rustsignaal van scheidsrechter Peitsman nog op het scorebord.

Visitekaartje

In het tweede bedrijf namen de gasten brutaal het initiatief en bezorgden WAV-doelman Mike van Dijk de nodige arbeid, maar die klaarde de klus naar behoren. Onder aanvoering van de voor Jimmy Pruis, die dit seizoen weer op het voor hem vertrouwde WAVV-nest terugkeerde, ingevallen Marvin van den Born, nam WAVV de regie weer in handen. Van den Born gaf direct zijn visitekaartje af, maar het aluminium boven de Waalstad-doelman stond een grotere voorsprong in de weg.

Drie Waalstad-keepers

Even later moest de doelman met een knieblessure naar de kant en werd vervangen door veldspeler Joey Willems, omdat er in de dug out van Waalstad geen reservedoelman zat. Lang kon hij zijn ‘keeperskunsten’ niet vertonen, omdat hij na het neerleggen van de doorgebroken WAVV-middenvelder Mike van Schaik, met een rode kaart de kleedkamer op kon zoeken. De volgende veldspeler (Joep Steinmann) trok het keepersshirt over zijn schouders, die na nog een vrije trap van Van den Born uit de kruising te hebben getikt, vervolgens in het laatste kwartier van de ongelijke strijd nog driemaal de trieste gang naar het net moest maken. Eerst was het Davey Jansen die een fraaie voorzet van invaller Nando Reuvers even fraai koppen verzilverde (2-0) en nog geen twee minuten later gaf Jansen ‘de derde doelman’ opnieuw het nakijken (3-0). Het slotakkoord kwam van de voet van Reuvers, die zijn prima invalbeurt met de 4-0 bekroonde. Achteraf bleek, dat de ruime winst niet voldoende was voor het bereiken van de volgende bekerronde.

‘Ik leg de lat hoog’

Toch tilde trainer Adnane daar niet zo zwaar aan. ,,Natuurlijk denk je dan even terug naar de eerste helft, die we minimaal met een 3-0 voorsprong hadden moeten afsluiten. Maar ik ben over het algemeen tevreden over de voorbereiding. Ik denk dat we klaar zijn voor de competitie, waar we op jacht gaan om een top drie plaats te gaan veroveren. Ik leg bewust de lat voor mij, maar ook voor de spelers hoog.”