Spelbeeld uit het oefenduel ONA '53 - CHRC (3-0).
Spelbeeld uit het oefenduel ONA '53 - CHRC (3-0). Foto: Dick Martens

ONA 53 te sterk voor CHRC. WVV Wageningen en RVW komen niet tot scoren

22 augustus 2020 om 21:43 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – De voetbalamateurs zijn zich inmiddels allemaal aan het voorbereiden op de komende beker- en competitiewedstrijden. Trainingen en boslopen worden afgewisseld met de nodige oefenwedstrijden. In Wageningen stonden in dat kader twee heuse derby’s op het programma. Op Sportpark Van Ketwich Verschuur streden ONA ’53 en CHRC tegen elkaar, terwijl OP Sportpark De Zoom WVV Wageningen en RVW de degens kruisten. Omdat de beide bespelers van het Heelsumse Sportpark Wilhelmina niet tot scoren kwamen, viel er geen ‘Renkumse’ overwinning te noteren. ONA ’53 was met 3-0 te sterk voor CHRC. Op ‘de Zoom’ hielden beide ploegen het kruit droog en werd het 0-0.

Twee nieuwe trainers

ONA ’53 met de nieuwe trainer Martin Mol op de bank, toonde zich over 90 minuten sterker dan het door Bob Jansen getrainde CHRC. Ook Jansen is dit seizoen nieuw bij de ploeg uit Heelsum. Voor rust hielden beide ploegen elkaar nog redelijk in evenwicht en leken beide ploegen met een dubbelblanke (0-0) score de kleedkamers op te gaan zoeken. Maar daar dacht Daan van Dijk wat anders over. Hij volleerde vlak voor het rustsignaal vanuit een corner snoeihard in de kruising (1-0).

Uitblinkende CHRC-doelman

Na rust was de thuisclub oppermachtig en was het uiteindelijk aan de uitblinkende CHRC-doelman Kostas Oroilidis, die dit seizoen overkwam van GVC, te danken dat de ONA-productie uiteindelijk bij drie treffers stokte. Voor ONA ’53 waren na rust Ewoud Bakker en Yordi van Silfhout trefzeker. ,,Voor rust konden we ONA nog aardig bijbenen”, vond CHRC-trainer Jansen na afloop. ,,Maar na rust kwamen we conditioneel nog veel tekort. Maar daar gaan we de komende weken nog hard mee aan de slag. Voetballend vond ik ons bij vlagen best aardig spelen. Ik heb combinaties gezien waar ‘muziek in zat’.”

‘Er zit meer in’

Martin Mol was blij met de winst, maar zag zijn ploeg veel te veel kansen onbenut laten. ,,Ja, na rust hadden we een grotere uitslag moeten neerzetten, maar hun keeper was in bloedvorm.” Over het vertoonde spel van zijn ploeg was Mol wel tevreden. ,,We vonden elkaar goed, gaven achterin praktisch niets weg, maar er zit zeker nog meer in, daar ben ik van overtuigd.

WVV Wageningen - RVW

Op Sportpark De Zoom speelden WVV Wageningen en RVW ‘een nuttige en leuke oefenwedstrijd’, zoals beide trainers, Peter van den Borden (RVW) en Jeroen Vliege (WVV Wageningen, die de afwezige hoofdtrainer Marco Rou verving), na afloop. Toch viel er voor de toeschouwers niet echt veel te genieten. Beide ploegen werkten hard, maar te veel aanvallen strandden in schoonheid. Beide keepers lieten zich, als er al eens een schot op doel geproduceerd werd, echter niet verschalken en was de 0-0 daarom ook een meer dan logische einduitslag.

Op Sportpark De Zoom kwamen WVV Wageningen en RVW niet tot scoren.