Afbeelding

Duno via ‘Mats Grotenbreg-show’ simpel naar volgende bekerronde

11 december 2019 om 21:46 Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Hoofdklasser Duno heeft de tweede knock-out ronde om de Districtsbeker Oost eenvoudig overleefd. Op het kunstgras van WVV Wageningen, op Sportpark De Zoom, won de ploeg van trainer Roy de Haan eenvoudig van het Nijmeegse SCE, uitkomend in de zondag 4e Klasse E. Bij rust leidde de ploeg uit Doorwerth al met 3-1, om uiteindelijk met een 7-1 overwinning de volgende bekerronde te bereiken. Grote man bij de Doorwerthenaren was aanvaller Mats Grotenbreg, die maar liefst zesmaal trefzeker was. Het slotakkoord kwam van de voet van invaller Andreas Dusink.

Bliksemstart

Duno kwam flitsend uit de startblokken en met name Grotenbreg was in die beginfase ongrijpbaar. Binnen tien minuten had ‘de nummer 9’ al een hattrick geproduceerd. Het geschrokken SCE nam vervolgens wat ‘defensieve maatregelen’ en omdat Duno even wat gas terugnam, moest doelman Sam van der Veer ook enige keren handelend optreden. Vlak voor rust kregen de Nijmeegse gasten loon naar werken. Nadat eerst de lat nog was geraakt, kwam het vlak voor rust op 3-1.

Dubbele hattrick

Na rust gaf Duno weer even gas en ook Grotenbreg had het vizier direct weer op scherp staan en nam ook de vierde Duno-treffer voor zijn rekening (4-1), om daar al snel zijn vijfde doelpunt aan toe te voegen (5-1). Natuurlijk was de ongelijke strijd daarmee allang gestreden, maar de doelpuntenhonger van Grotenbreg nog niet gestild. Met nog een ruim kwartier te spelen maakte hij zijn ‘dubbele hattrick’ compleet (6-1). In de slotfase kwam er met Andreas Dusink toch nog een andere Duno-doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier. Hij bepaalde de eindstand op 7-1.

Tussenronde

Het bekeravontuur krijgt voor Duno dit kalenderjaar nog een vervolg in een op het programma staande tussenronde. Er dient dan een uitduel gespeelde te worden tegen de winnaar van het duel tussen Concordia Wehl en SC Barbados.

Duno bereikte door een 7-1 zege op SCE simpel de volgende bekerronde. Het werd in Wageningen maar liefst 7-1. Grote man bij de ploeg uit Doorwerth was aanvaller Mats Grotenbreg, die maar liefst zesmaal scoorde.