RVW won in- en tegen Loil met 3-2. Grote man bij RVW was Stefan Aalbers (9), die driemaal scoorde. Foto: Fred Hendriks

Hattrick Stefan Aalbers bezorgt RVW zege in en tegen Loil

6 oktober 2019 om 18:54 Sport

door Dick Martens

HEELSUM – RVW heeft in en tegen Loil goede zaken gedaan. De debutant in de 4e Klasse D, kwam na een 0-0 ruststand uiteindelijk tot een verdiende 3-2 overwinning. Grote man bij de ploeg van trainer Peter van den Borden was centrumspits Stefan Aalbers, die de gehele ‘Heelsumse’ productie voor zijn rekening nam.

Geweldig keeperswerk

,,Een verdiende overwinning”, vond Van den Borden. ,,Ook voor rust hadden we veelal het betere van het spel, kregen ook kansen, maar wisten die echter niet te benutten. Toch moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat de kansen die Loil kreeg nog veel mooier waren en dat wij door het geweldige keeperswerk van Mike Vermeij bij rust niet tegen een achterstand aankeken.”

Zuivere hattrick

In de tweede helft kwamen de doelpunten er wel. Na ruim tien minuten spelen opende Aalbers met een kopbal de score (0-1) en nog geen tien minuten later stond de spits opnieuw op de goede plaats om zijn score en die van zijn ploeg te verdubbelen. ,,Even daarvoor moest ik Sander Bos, die een hamstringblessure opliep, vervangen door Jeffrey Zweers. Een van zijn eerste balcontacten was de voorzet op Stefan”, genoot Van den Borden nog na. ,,Na die 2-0 had ik de hoop, dat de wedstrijd gespeeld zou zijn, maar Loil kwam terug tot 1-2 en dan krijg je het toch weer wat lastiger. Vlak voor tijd besliste Stefan met zijn derde treffer de wedstrijd alsnog.”

Tweemaal geel voor trainer

Maar ook na de derde treffer van Aalbers kwamen de gastheren weer terug tot 2-3, na een inschattingsfoutje van doelman Vermeij. ,,Maar vlak daarna werd ons een 100% strafschop onthouden. Daartegen ageerde ik richting de scheidsrechter, die mij vervolgens de gele kaart gaf, waarna ik nog ‘angsthaas’ tegen hem zei. Dat leverde mij de tweede gele kaart op en moest ik achter de afrastering. Stom natuurlijk, maar ik zei het ‘in de emotie’. Daardoor zal ik volgende week waarschijnlijk niet mogen coachen. Jammer, maar het belangrijkste vanmiddag waren die drie punten en die hebben we mee naar huis genomen en doen we als debutant toch goed mee in de 4e Klasse.”