Middenbouw Niveau 3 Jaeda Uijterwaal, Sophie van Engelenhoven, Ilana van Vessem, Roos van de Westeringh, Ise Buitendam, Lina Hussain en Jaliyah Manuputty
Middenbouw Niveau 3 Jaeda Uijterwaal, Sophie van Engelenhoven, Ilana van Vessem, Roos van de Westeringh, Ise Buitendam, Lina Hussain en Jaliyah Manuputty Manja Moraal

Medaille regen voor Wageningse Jaliyah Manuputty tijdens toestelfinales in Culemborg

16 mei 2022 om 21:45 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag turnden de meiden van niveau 3 en divisie 3 hun toestelfinales in Culemborg. Alle P.i.T turnsters van deze niveau’s wisten zich te plaatsen voor één of meer toestelfinales wat opzich al een enorme prestatie is!

Anna de Jonge en Caitlin Trzupek (Jeugd E) plaatsten zich beide voor alle vier de toestellen. Trzupek was echter erg ziek geworden de dag voor de wedstrijd dus het was onzeker of zij mee kon doen. Ze heeft het geprobeerd en ging zelfs met vier medailles naar huis. Zilver op sprong, Brons op brug, goud op balk en brons op vloer. 
De Jonge turnde ontzettend sterk op sprong en balk. Voor haar sprongen mocht ze goud in ontvangst nemen en voor een stabiele balkoefening verdiende zij Zilver. 

De middenbouw niveau 3 begon op sprong met Jaeda Uijterwaal, Sophie van Engelenhoven en Roos van de Westeringh. Uijterwaal bleek de beste en verdiende goud. van Engelenhoven pakte brons en van de Westeringh werd als last minute invaller knap vierde! 
Op brug was het Jaliyah Manuputty met de gouden oefening. Ilana van Vessem pakte Zilver en Ise Buitendam maakte het P.i.T podium af op de derde plaats. Van de Westeringh werd vierde. 
Op balk waren alle oefeningen om door een ringetje te halen. De jury was erg onder de indruk van de dames. Het werd een P.i.T feestje waarbij Ilana van Vessem de beste was, Jaliyah Manuputty goed was voor zilver en Ise Buitendam brons won. Uijterwaal werd vierde en van Engelenhoven vijfde. 
Op vloer hebben de meeste meiden nieuwe elementen toegevoegd voor meer waarde in de oefening. Altijd een risico, maar de dames zaten in een goede flow. Ilana van Vessem pakte ook hier goud, benjamin Ise Buitendam pakte met de maximale bonuspunten het Zilver en Jaliyah Manuputty turnde zich netjes naar het Brons. Lina Hussain werd vierde met maarliefst twee nieuwe gelukte series, Jaeda Uijterwaal spatte van de vloer af met haar mooie choreografie en werd vijfde en Sophie van Engelenhoven turnde ook een nieuwe serie met succes en werd hier zesde. 

Met zelfvertrouwen gaan we nog twee wedstrijden tegemoet voor deze dames dit seizoen!

Anna de Jonge en Caitlin Trzupek
advertentie
advertentie