Foto: Annemiek van Vleuten

Huis Annemiek van Vleuten in regenboogkleuren

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN - Dat de Wageningse wielrenster Annemiek van Vleuten afgelopen zaterdag de wereldtitel op de weg veroverde zal inmiddels niemand meer zijn ontgaan. Zeker de wielerliefhebbers zaten op het puntje van hun stoel toen hun heldin met nog ruim 104 kilometer te rijden het peloton ontvluchtte om uren later na een langgerekte 'ereronde' in Harrogate juichend de finish te passeren, om even later die zo felbegeerde regenboogtrui over haar schouders te mogen trekken.

 

Genieten

Van Vleuten had ontzettend genoten van al die huldeblijken, onderweg, na de finish, tijdens de huldiging en ook daarna. ,,Het was zo speciaal om het de laatste vijf kilometer al te kunnen vieren", meldde ze op haar website en tijdens de talloze interviews. ,,Dat heb ik ook echt bewust in me proberen op te nemen, door om me heen te kijken naar alle mensen die me stonden aan te moedigen. Pas bij de laatste kilometer kon ik het pas echt geloven. Daarvoor was ik wel echt gefocust op het goed doen van alles. Goed blijven eten, drinken, geen gekke bochten nemen, rustig aan en om er dan echt zo van te kunnen genieten was wel heel speciaal."

 

Regenboogkleuren

Inmiddels keerde ze weer terug in het haar zo vertrouwde Wageningen, waar inmiddels ook traditiegetrouw, de buren weer voor een fraaie ontvangst zorgden. Al eerder werden er versierselen aangebracht na weer een triomf. Zo kleurde haar woning al eens roze na de winst in de Giro Rosa en tooiden de regenboogkleuren al eens eerder haar ramen. Ramen en deuren waren behangen met de regenboogkleuren en er hing ook een heuse 'Annemiek van Vleuten-regenboogvlag'. Maar ook zat ze inmiddels ook alweer op de fiets. In haar regenboogtrui maakte ze alweer haar eerste kilometers door de de wereldkampioen zo geliefde omgeving en poseerde ze op de Nelson Mandelabrug in Arnhem met 'de buurman' trost voor een selfie.

 

 

 

 

Meer berichten