Spelmoment Tempo 1 - Wageningen 1 met rechts Saskia van der Zee die ook nog vertrekt en terugkeert bij DVO Florien van Dee

KV Wageningen sluit competitie af met winst en 2e plek

19 juni 2022 om 20:12 Sport Deel je nieuws

Zaterdag stond voor de korfballers van KV Wageningen de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma. In Alphen aan de Rijn werd er gespeeld tegen Tempo. Stond er nog iets op het spel? Ja, plaats 2, maar ook een plek die helemaal niets oplevert. Wageningen met aanvoerder Steven Landman als toeschouwer vanwege een blessure en twee niet geheel fitte heren, Jeroen Hukema en Pim Steenbergen, keek zo goed als de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. De start was nog oké, toen het nog gelijk op ging (2-2). Wageningen deed qua spel helemaal niet onder ten opzichte van de tegenstander, maar Tempo schoot meerdere malen van afstand raak ondanks de druk die de blauwwit-verdediging toch echt wel gaf. Tempo slaagde erin een gat van 5 punten te slaan. Voor rust was de voorsprong teruggebracht naar 3 (11-8).

De tweede helft kwam Jeroen niet meer terug in het veld. Het niet fit zijn en de warmte hadden zijn tol geëist. Ernstjan de Vries , die al een hele wedstrijd bij het tweede in de benen had, verving hem. Beide ploegen leken na de rust maar langzaam op gang te komen, maar het was Wageningen dat als eerste scoorde (11-9). Het lukte Wageningen niet om door te drukken en de minieme achterstand om te buigen. Tempo wist zelfs weer flink uit te lopen naar 17-12. Wageningen gaf niet op, bleef scoren en kroop dichterbij (20-18). Met nog vijf minuten te gaan bedroeg de achterstand 3 punten, maar het lukte Wageningen om langszij te komen (21-21). Er volgden nog enkele spannende slotminuten. Allereerst kreeg Wageningen nog een stip, die helaas werd gemist, maar Danieke toonde andermaal haar waarde voor de blauwwitten door met een doorloopbal de winnende treffer te scoren. Eindstand 21-22.

De laatste competitiewedstrijd dus en het was tevens voor veel spelers de laatste wedstrijd in het “blauwwit”. Ook voor “duotrainer” Johan van Beek. Van hem werd na de thuiswedstrijd vorige week al op gepaste wijze afscheid genomen. Johan van Haut, de huidige succesvolle trainer van het tweede team gaat in het nieuwe seizoen met Ron Steenbergen samenwerken bij Wageningen 1. Nu even vakantie en in augustus weer opmaken voor een hopelijk volledig zaal en veldseizoen.
Doelpunten: Nena Ellermeijer en Danieke vd Hoef 4x, Pim Steenbergen, ErnstJan de Vries en Tim Dekker 3x, Wouter 2x Saskia vd Zee, Jeroen Hukema en Michelle van de Tempel 1x.