Annemiek van Vleuten gehuldigd bij FC Utrecht


Foto: Dick Martens

Annemiek van Vleuten gehuldigd bij FC Utrecht

  Sport

WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten wordt zaterdag in Stadion Galgenwaard in Utrecht, gehuldigd. Voorafgaand aan de Eredivisiekraker tussen FC Utrecht en PSV (aanvang: 20.45 uur).wordt de Wageningse wereldkampioen in het zonnetje gezet. FC Utrecht wil Van Vleuten, die dichtbij de Domstad, in Vleuten, werd geboren graag eren. Ze zal daarom, voorafgaand aan de wedstrijd, een ereronde maken. De club noemt in een persrelaas de heroïsche wijze waarop Van Vleutens wereldtitel tot stand kwam 'ongelooflijk knap'. FC Utrecht, de nummer zes in de competitie, speelt om 20.45 uur tegen PSV.

door Dick Martens

La Course

Dinsdag werd nadat het Tour de France-schema werd gepresenteerd, ook bekend dat de laatste etappe van de Tour wordt voorafgegaan door La Course, die de top van het vrouwenwielrennen wederom naar Parijs brengt. Maar achter die woorden van Tourbaas Christian Prudhomme kunnen nu al vraagtekens worden geplaatst, omdat de Nederlandse top voor een groot deel verstek zal laten gaan. Voor de NOS-microfoon reageerde Van Vleuten teleurgesteld op de mededeling van Prudhomme. ,,Dit is een stap terug. Het is een wedstrijd in Parijs over 90 kilometer, waar rondjes worden gereden. Het is nu weer niets meer dan een criterium. Terwijl het nog steeds als WorldTour-wedstrijd te boek staat. Nou, bij de mannen worden criteriums niet opgenomen in de WorldTour."

Olympische wegwedstrijd

Ook de datum, 19 juli past, negen dagen later dan eerder door de UCI werd gemeld, niet echt in het schema van de Nederlandse wielertopper. ,,Ik had al rekening gehouden met een WorldTour-wedstrijd op 10 juli", vervolgt Van Vleuten. ,,Ik dacht dat we weer een mooie etappe zouden krijgen op een mannenparcours. Met ingrediënten om te kunnen koersen. Dat hebben we nu niet. Ik wil ook niet volledig voor eigen parochie preken, er zijn sprinters die dit een leuke wedstrijd vinden, maar ik ga daar niet rijden." Maar omdat de wedstrijd slechts zeven dagen voor de Olympische wegwedstrijd in Tokyo wordt gehouden, zullen waarschijnlijk ook toprensters als Anna van der Breggen en Marianne Vos niet in Parijs in actie komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden