Annemiek van Vleuten houdt zolderopruiming voor het goede doel


Foto: Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten houdt zolderopruiming voor het goede doel

  Sport

WAGENINGEN - Annemiek van Vleuten veroverde onlangs in het Engelse Yorkshire de wereldtitel. Ze mocht toen die felbegeerde regenboogtrui over haar schouders trekken. In haar rijke wielercarrière droeg ze inmiddels al veel verschillende wielertricots, die zeges symboliseerden of de ploeg waar ze op dat moment voor reed. Ze verzamelde op die manier tientallen kleurrijke shirts. Het werd dan ook tijd voor 'een kleine opruiming'. Maar niet weggooien. Ze bedacht een mooi plan om haar shirts 'een tweede leven' te geven.

door Dick Martens

GESIGNEERDE SHIRTS

,,In de afgelopen jaren heb ik veel fietsspullen verzameld. Het wordt hoog tijd om even goed te gaan opruimen", laat ze via haar website weten. ,,Ik heb nog zoveel bruikbare fietskleding en ik vind het zonde om dit weg te gooien. Daarom nodig ik iedereen, die het leuk vindt, uit om een gesigneerd shirt, of een ander gesigneerd item, van mij te krijgen. Op zaterdag 2 november zal ik vanaf 16.00 uur, in de fietsenwinkel van Roel Peerenboom in Wageningen, met een breed assortiment aan gebruikte en ongebruikte kleding aanwezig zijn."

MOOIE EXEMPLAREN

Er zitten mooie exemplaren bij volgens de wereldkampioen. ,,Ik heb nog ongebruikte kledingstukken van de afgelopen jaren. Daar wil ik wel wat meer voor zal vragen. Ik denk zo'n 25 euro per stuk voor nieuwe en vrij nieuwe kledingstukken. Maar ik heb ook nog veel oude leiderstruien die ik kan signeren (voor 10 euro per stuk) en allerlei andere kleinere items als armstukken, beenstukken, handschoenen (alle kleine items 10 euro). Voor 5 euro gaan we samen met het gesigneerde item op de foto. Zelf een shirt meenemen die ik moet signeren kan natuurlijk ook. Dat doe ik voor vijf euro>'

LOKALE GOEDE DOELEN

Van Vleuten wil de opbrengst besteden aan een lokale goede doelen. ,,Ik moet nog even bedenken naar welke goede doelen het geld gaat, maar zeker is wel dat 100% van de opbrengst zal zijn."

De locatie van Peerenboom Fietsen is: Lawickse Allee 5 in Wageningen. Voor meer informatie: www.peerenboomfietsen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden