De Bergrace By Night gaat de laatste editie beleven


Op vrijdag 1 november aanstaande staar voor het laatst de Bergrace By Night op de loopkalender.
Op vrijdag 1 november aanstaande staar voor het laatst de Bergrace By Night op de loopkalender. (Foto: Dick Martens)

De Bergrace By Night gaat de laatste editie beleven

  Sport

WAGENINGEN – Wageningen is onder meer beroemd om de Wageningse Berg, een paar kilometer verderop heeft ook de Grebbeberg naam en faam en wordt vaak 'gelinkt' aan Rhenen en zeker ook aan Ouwehands Dierenpark. Het fenomeen van Berg tot Bergrace heeft daar zeker ook toe bijgedragen. Maar aan deze traditie gaat een einde komen en dat is jammer. Toch zal de laatste editie van de Bergrace By Night, die vrijdag 1 november plaatst gaat vinden, misschien wel in de boeken gaan als 'recordloop', want de organisatie wordt momenteel overstelpt met inschrijvingen en dat terwijl het nog ruim anderhalve week duurt voor het laatste startschot zal klinken op de plek waar ooit in 1984 het eerste startschot klonk: 'Stadion De Wageningse Berg'.

door Dick Martens

Recordaantal voorinschrijvingen

,,Er zijn al enorm veel voorinschrijvingen", aldus de stuwende kracht achter al die Bergraces, Hans Burgersdijk, verheugd. ,,Als je een vergelijking trekt met de laatste edities, zijn dat er al wel twee keer zoveel. Ik denk dat we uiteindelijk wel uit gaan komen op ruim 3.000 deelnemers. Ja misschien wel 3.500. En dat zijn er echt enorm veel. Hoewel we het niet kunnen vergelijken met de beginjaren, toen waren het er nog veel meer, omdat wij eigenlijk de enigen waren die een nachtloop organiseerden. Nu is de keuze veel ruimer. Maar toch weten de lopers ons nog steeds te vinden en ze komen echt weer uit het hele land, we hebben inmiddels al 225 verschillende plaatsen geturfd. Ik heb al geluiden gehoord, dat er veel mensen zijn, die er bij de eerste edities al eens bij waren en het nu toch nog eens willen meemaken. Dat is toch mooi om te horen, dat je evenement wordt gewaardeerd."

Stadion De Wageningse Berg

Onder het motto 'Laat deze kans niet lopen', kunnen de deelnemers ook nu weer kiezen vier afstanden, namelijk de 11.6, 7.6, 5.2 en 3.3 kilometer. Daarbij is de start van de 11,6 kilometer op de plek waar het ooit allemaal begon, in het Stadion De Wageningse Berg. Voorafgaande aan deze start vindt er 60 minuten lang een Dance Music Warming up plaats met muziek van onder andere de bekende Dj's Hardwell, Armin van Buuren en Tiësto. Bovendien wordt het duistere stadion verlicht met diverse originele lichteffecten zoals knipperende lichtstaven, grote stadion fakkels en wensballonnen. Ook zullen de lichtstaafjes en lampjes van de deelnemers voor een feeëriek aanzicht zorgen. ,,Hoewel de meeste deelnemers op de 7,6 kilometer van start. Maar ook bij hen zal het niet alleen om het lopen gaan, maar zeker ook om het feest na afloop, in het Jungle Restaurant in Ouwehands Dierenpark in Rhenen."

Wageningen goed vertegenwoordigd

Burgersdijk is ook verheugd over het feit, dat er ook veel Wageningers van start zullen gaan. ,,Daar heeft de medewerking van de Pantarijn ook zeker toe bijgedragen. Zij hebben de Bergrace By Night uitgekozen als een van de festiviteiten in het kader van: '150 jaar voortgezet onderwijs in Wageningen'. Waarschijnlijk zullen er ruim 500 leerlingen de loopschoenen gaan aantrekken. Kortom, het gaat een mooi loopfestijn worden. Weliswaar de laatste, maar wat ons als organisatie betreft is het mooi geweest. Wij, Matty van Maanen en ik, maar ook die 130 vrijwilligers hebben het altijd met veel plezier gedaan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden