Foto: Gerard Vos

Ook derde stadsderby prooi voor ONA '53

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – ONA '53 heeft ook de derde stadsderby in de 4e Klasse B gewonnen. Moesten eerder al 'buurman' WAVV en WVV Wageningen hun meerdere erkennen in de ploeg van trainer Marcel Nijhuis, zaterdagmiddag werd GVC de volgende prooi van de koploper. Voor rust kon de studentenformatie de schade nog tot 1-0 beperkt houden, maar na rust werd het op Sportpark Van Ketwich Verschuur meer en meer een ongelijke strijd. Uiteindelijk won de thuisclub overtuigend met 6-1.

Revanche genomen

,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld", vond de winnende trainer, Nijhuis. ,,Daarmee hebben we niet alleen revanche genomen op het debacle van vorige week (0-0 op bezoek bij hekkensluiter EMM, DM), maar ook voetballend zag ik bij vlagen weer het ONA dat ik wil zien en zet je uiteindelijk toch weer een mooie uitslag neer." Voor rust hielden beid ploegen elkaar toch nog redelijk in evenwicht. Dat vond ook GVC-trainer Reza Bican. ,,En dat terwijl wij toch niet echt in goeden doen waren. We misten door blessures en vakantie maar liefst zes basisspelers. Desondanks speelden we aardig mee en konden de schade tot die 1-0 (doelpunt Bjorn van de Brink) beperken."

Eensluidende analyses

Beide trainers waren vervolgens eensluidend in hun analyse over het tweede bedrijf. ,,We begonnen, in tegenstelling tot vorige week, nu wel scherp aan de tweede helft Na die snelle 2-0 (opnieuw een treffer van Van de Brink) was het verzet van GVC wel gebroken. Zij krabbelden nog wel even terug, maar en minuut na die aansluitingstreffer, wat overigens een geweldig mooi doelpunt was, scoorde Ron Jansen de 3-1 en konden wij door doorstomen naar die 6-1. GVC is toch een van onze concurrenten en die zet je dan toch op een ruimere afstand. Ook was het goed om te zien, dat wij toch stappen blijven maken." De overige ONA-treffers werden gescoord door Lenie Onderstal (4-1), opnieuw Jansen (5-1) en het slotakkoord van Hannes Rensen (5-1).

Andere 'Voetbaldiscipline'

GVC-trainer Bican zag ook dat zijn ploeg na rust en dan met name na die snelle ONA-treffers, langzaam de grip verloor. ,,Dan merk je ook dat je niet compleet bent. We hebben weliswaar een ruime selectie, maar zoveel basisspelers moeten vervangen is dan voor ons ook een aderlating. Ik ben er wel van overtuigd, dat als wij echt compleet zijn, wij het een ploeg als ONA echt lastig kunnen maken. Ook qua communicatie is het wel wat lastiger. Vorig jaar had ik nog zeven spelers die Nederlands spraken. Nu nog maar een. Ook komen de spelers van andere voetbalculturen, culturen waarin een wat andere voetbaldiscipline heerst. Dat zag je vanmiddag ook. Na die 3-1 gaat iedereen zijn eigen wedstrijdje spelen en dat moet je tegen een ploeg als ONA, voor mij de kampioenskandidaat nummer een, niet doen."

Meer berichten