Mireille Baart staat op de hoogste trede van het podium nadat zij de Halve Marathon van Doetinchem had gewonnen.
Mireille Baart staat op de hoogste trede van het podium nadat zij de Halve Marathon van Doetinchem had gewonnen. (Foto: Sjouke Venema)

Mireille Baart wint Halve Marathon van Doetinchem

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – De Wageningse Mireille Baart heeft zondagmiddag weer een nieuwe overwinning aan haar toch al indrukwekkende palmares toegevoegd. De Pallas '67-atlete was de snelste op de JUMBO Halve Marathon van Doetinchem. Het was haar derde zege in Doetinchem, waarbij ze dit keer finishte in een tijd van 1.22.04. Ook in 2014 en 2018 was ze de winnares.

'Het was genieten'

De JUMBO Halve Marathon van Doetinchem wordt iedere laatste zondag van oktober georganiseerd, Dit jaar beleefde het evenement haar 35e editie. Het parcours, met start en finish op de atletiekbaan van ARGO Atletiek, loopt door natuurgebied De Slangenburg. ,,De omstandigheden waren prima. Prachtig loopweer, waarbij het parcours ons ook nog eens door mooie veengebieden en monumentale bossen voerde", aldus de gelukkige winnares na afloop. ,,Ik heb er ook nog eens lekker van kunnen genieten. Ik voelde dat ik in vorm was en dan gaat alles wat makkelijker. Ik ben dan ook erg blij met deze mooie overwinning."

Meer berichten