Foto: Dick Martens

Vrouwen WMHC moeiteloos voorbij Beuningen

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – De vrouwen van WMHC hadden zondagmiddag niet al te veel problemen met het bezoekende Beuningen. Het team van coach Michel Frank behaalde een regelmatige 3-1 zege op de hekkensluiter van de Overgangsklasse A.

Strafcorners

Vooral in de eerste twee kwarten was de thuisclub veelal de bovenliggende partij. Er werd veel druk gegeven op het uitverdedigen van de gasten en het was in de beginfase vooral aan hun keepster te danken, dat de 0-0 toch nog geruime tijd op het scorebord bleef.  Maar na ruim een kwartier spelen was het Lieke Visser die de ban brak. Nadat de Beuningse keepster een hard ingeslagen strafcorner nog wel kon pareren, was ze vervolgens kansloos op de rebound van de attente Visser.  In de slotfase van het tweede kwart kon de verdubbeling van de score niet uitblijven. Een 'bombardement' van strafcorners werd op het Beuningse doel afgevuurd. Vele pogingen werden met kunst en vliegwerk nog wel voor de doellijn weggehaald, maar bij de zesde, vlak voor het rustsignaal, was het opnieuw Visser die de goalie volstrekt kansloos liet (2-0).

Keurige tweede plaats

Na rust lag het tempo een stuk lager, maar ook nu bleef de Wageningse defensie vrij moeiteloos overeind en was het Elaine de Vries, die door het benutten van een strafbal aan alle onzekerheid een einde (3-0). Hoewel er nog mogelijkheden waren op een grotere voorsprong, slaagden de voorwaartsen daar niet meer in. De 3-1 van Beuningen was voor de statistiek. Door de winst bezet WMHC nu een keurige tweede plaats, met één punt voorsprong op achtervolger Zwolle. Push is de ongenaakbare koploper. De Bredase formatie won tot nu toe alle zeven duels.

Meer berichten