Jan Willem van Schip vindt in BEAT Cycling Club nieuwe wielerploeg


Wielrenner Jan-Willem van Schip (op de foto, nadat hij het groot Wagenings gedenkboek had getekend, naar aanleiding van zijn veroverde wereldtitel), heeft in BEAT Cycling Club een nieuwe wielerploeg gevonden.
Wielrenner Jan-Willem van Schip (op de foto, nadat hij het groot Wagenings gedenkboek had getekend, naar aanleiding van zijn veroverde wereldtitel), heeft in BEAT Cycling Club een nieuwe wielerploeg gevonden. (Foto: )

Jan Willem van Schip vindt in BEAT Cycling Club nieuwe wielerploeg

  Sport

WAGENINGEN – De Wageningse wielrenner Jan-Willem van Schip presteerde dit seizoen prima. Hij deed dat in het Oranjeshirt van de wielerformatie Roompot-Charles, maar hoofdsponsor Roompot stapte aan het einde van het dit wielerseizoen als hoofdsponsor. Dat betekende dat Van Schip en zijn ploeggenoten op zoek moesten naar een nieuwe werkgever. Van Schip solliciteerde, nadat hij na afloop van het EK baanwielrennen in Apeldoorn, twee zilveren medailles in de wacht had gesleept 'openlijk' naar een nieuwe ploeg. Voor de camera's van Studio Sport nam hij het woord: ,,Ik heb hier laten zien hoe ongelooflijk hard ik kan fietsen, ook is wel gebleken dat ik ook tactisch kan koersen".

door Dick Martens

'Het gaat wel goed komen'

Onmiddellijk staken er al geruchten op, dat er belangstelling voor de Wageninger zou zijn. Zelf bevestigde hij dat vorige week al tijdens de huldiging op het Wageningse gemeentehuis, waar hij als wereldkampioen, samen met Annemiek van Vleuten, de andere Wageningse wereldkampioen, het grote Wageningse gedenkboek mocht tekenen en door burgemeester Geert van Rumund in de bloemetjes werd gezet. Tijdens zijn speech gaf Van Schip al aan dat 'het wel goed zou komen' met de zoektocht naar een nieuwe ploeg. Ook viel toen de naam van de BEAT Cycling Club al.

Een volgende uitdagende stap

Maandagmiddag volgde de bevestiging, dat Van Schip voor de BEAT-formatie gaat koersen. 'Welkom Jan-Willem van Schip 'kopte' de ploeg op haar website. ,,Jan-Willem is een van de meest talentvolle renners in Nederland, zowel op de baan als op de weg. Hij verdient een goede omgeving om komend jaar te laten zien wat hij waard is en dat willen wij hem heel graag bieden binnen BEAT", legt Geert Broekhuizen, namens BEAT, uit. ,,We hebben in de afgelopen drie jaar heel hard gewerkt aan de topsportstructuur binnen onze club. De successen van de afgelopen jaren die op de baan wereldbekeroverwinningen, Europese- en wereldtitels opleverde en waarmee de wegploeg het jaar afsloot als derde wielerploeg van Nederland op de UCI World Ranking, zijn hier het resultaat van. De komst van Jan-Willem is weer een volgende uitdagende stap voor ons als club, waar we enorm naar uit kijken."

Olympische Spelen 2020 is hoofddoel

Van Schip (25) was uiteraard tevreden over zijn overstap naar BEAT. ,,Ik heb gezien dat BEAT enorme stappen heeft gemaakt door anders te denken en anders te doen, een aanpak die goed bij mij past en daarom vind ik het supergaaf om deel uit te maken van deze ambitieuze club. Ik heb van de Olympische Spelen in 2020 mijn hoofddoel gemaakt en we gaan samen met een ontzettend goed proces voor de optimale voorbereiding daarnaartoe. In aanloop naar de Spelen en daarna wil ik gewoon laten zien dat ik 'kneiterhard' kan fietsen en we ze er allemaal af kunnen boren in de finale."

Oproep

Al direct deed Van Schip een oproep. ,,Ik wil komend jaar laten zien wat ik kan en laten zien dat de grote ploegen het mis hebben. Maar dat kan ik niet alleen, ik nodig daarom iedereen uit om hier deel van uit te maken. We hebben wielerliefhebbers nodig die keihard achter ons staan, partners die ons proces ondersteunen en wedstrijdorganisatoren die helpen een goed programma te realiseren. Wie weet kunnen we dan met deze ploeg doorgroeien naar de UCI ProSeries en in 2021 deelnemen aan de wedstrijden van het hoogste niveau, waar BEAT en ik thuishoren."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden