Wageningse Mireille Baart wint, maar geniet vooral van Bennekomse Bosloop


Mireille Baart in actie tijdens de 49e editie van de Bennkomse Bosloop. De Wageningse Pallas '67-atlete was de snelste op de 8 kilometer.
Mireille Baart in actie tijdens de 49e editie van de Bennkomse Bosloop. De Wageningse Pallas '67-atlete was de snelste op de 8 kilometer. (Foto: CBFB)

Wageningse Mireille Baart wint, maar geniet vooral van Bennekomse Bosloop

  Sport

BENNEKOM - Onder fraaie herfstomstandigheden vond afgelopen zaterdag alweer de 49e Bennekomse Bosloop plaats. De vele deelnemers genoten volop en leverden mooie prestaties. Opvallend daarbij was de prestatie van de Wageningse atlete Mireille Baart. De Pallas '67-atlete verbeterde het parcoursrecord op de 8 km en daarmee staan nu de parcoursrecords van alle afstanden op haar naam.

door Dick Martens

Pittige klimmetjes

De Bennekomse Bosloop wordt georganiseerd door de de Stichting Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen. Ook organiseert het CBFB jaarlijks drie fietstochten en twee boslopen vanuit Bennekom. De Bennekomse Bosloop start vanaf de Prins Hendrikweg in Bennekom. Het parcours bestaat uit een ronde van 4 km door het Bennekomse bos en bevat enkele pittige klimmetjes, waaronder de Hullenberg. De ronde kan 1,2 of 3 keer worden gelopen.

Geen opvolgers

Vorig jaar ging de Bennekomse Bosloop niet door en even leek het erop dat de evenementen van het CBFB helemaal niet meer georganiseerd zouden worden omdat er geen opvolgers waren door vertrekkende bestuursleden. Maar gelukkig hebben zich in het afgelopen jaar toch nieuwe vrijwilligers gemeld om de evenementen te kunnen blijven organiseren.

Stralende winnares

Tijdens de editie van zaterdag straalde de najaarszon en gaf het de lopers, voor zover zij daar oog voor hadden, een feeëriek schouwspel van prachtige herfstkleuren in-  en rondom de bomen. Ook waren er veel paddenstoelen te zien. Door de vele regen in de afgelopen week lag het parcours er wel uitdagend bij. Aan de bosloop werd deelgenomen door lopers uit de directe omgeving van Bennekom, maar ook 'van verder weg' wisten veel deelnemers de weg naar het fraaie parcours te vinden. De ruim 200 deelnemers genoten volop en zetten mooie prestaties neer. Opvallend was de prestatie van de Wageningse Mireille Baart. Ze vervolmaakte de trilogie van parcoursrecords, uiteraard tot volle tevredenheid van de winnares. ,,Het was een flinke uitdaging, maar ik heb volop genoten. Ik ben blij dat de organisatie een doorstart heeft kunnen maken. Ik doe graag mee met deze gezellige loop in mijn eigen trainingsgebied. Volgend jaar hoop ik er tijdens de jubileumeditie weer bij te zijn en mijn titel op een van de afstanden te verdedigen", aldus een stralende Baart na afloop.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden