Erik van Brenk en John Jonker gaan KV Wageningen verlaten


Het trainersduo van KV Wageningen, Erik van Brenk (voorgrond) en John Jonker (achter van Brenk), hebben aangegeven dat zij de club aan het einde van dit seizoen gaan verlaten.
Het trainersduo van KV Wageningen, Erik van Brenk (voorgrond) en John Jonker (achter van Brenk), hebben aangegeven dat zij de club aan het einde van dit seizoen gaan verlaten. (Foto: Dick Martens)

Erik van Brenk en John Jonker gaan KV Wageningen verlaten

  Sport

WAGENINGEN – Het trainersduo van KV Wageningen Erik van Brenk en John Jonker hebben aan de Technische Commissie van de club aangegeven dat zij na dit seizoen geen hoofdtrainers- en coaches meer zullen zijn van Wageningen 1. Na respectievelijk drie en twee jaar geven zij het stokje over aan een nieuw technisch kader om met deze mooie groep aan de slag te gaan. Dat meldt de club op hun website.

Door Dick Martens

Prima start

Erik van Brenk volgde in augustus 2017, samen met Bart Reijgers, Jacko Vermeer en Evert Houtriet op als hoofdtrainer van Wageningen 1. Dat jaar stopten er een aantal spelers maar werden er ook nieuwe spelers aangetrokken. Aan Van Brenk de schone taak om het team weer tot een geoliede machine te hervormen. In het zaalseizoen2017-2018, waarin het team uitkwam in de Hoofdklasse, werd er een derde plaats behaald.

Kruisfinales

In het seizoen dat volgde werd John Jonker aangetrokken. Naast van Brenk begon ook hij om de doelstelling: 'bovenin meedraaien en mooie wedstrijden af te leveren in de nieuwe accommodatie Het Binnenveld, te gaan realiseren. Het werd een goed seizoen dat werd bekroond met het kampioenschap in de Hoofdklasse B en een plek in de kruisfinales, waarin aangetreden diende te worden tegen de nummer 2 uit poule A, Groen Geel. Het resultaat werd echter niet het resultaat waarop het technisch duo, de spelers en de supporters ervan hadden gehoopt. Maar de sfeer en de beleving in beide wedstrijden was wel fantastisch.

Terugkijken op een mooie periode

Van Brenk, Jonker en zijn selectie staan nu aan de vooravond van het nieuwe zaalseizoen 2019-2020. Uiteraard willen zij met een goed gevoel afscheid nemen van 'hun' club. Uiteraard met als doelstelling wederom het bereiken van de kruisfinales. Beiden hebben al aangegeven dat zij terugkijken op een mooie periode en dat zij de tijd koesteren die ze met dit team hebben gehad. Ze hopen dat de ploeg zich na dit seizoen door kan ontwikkelen onder impulsen van een nieuwe trainer. ,,Natuurlijk willen wij nog graag een mooi hoofdstuk toevoegen aan onze periode bij KV Wageningen", klinkt het eensluidend.  Ook vanuit 'de club' is er waardering: ,,Via deze weg willen wij Erik en John alvast enorm bedanken voor hun inzet voor TKW en de wedstrijden die zij, samen met het team, hebben neergezet", luidt de tekst op de website. Namen van opvolgers zijn er nog niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden