Annemiek van Vleuten verkozen tot beste wielrenster van 2019


Annemiek van Vleuten (op archieffoto, tijdens de huldiging op het Wageningse stadhuis) werd woensdagavond in Den Bosch verkozen tot Nederlands 'Wielrenster van het Jaar 2019'.
Annemiek van Vleuten (op archieffoto, tijdens de huldiging op het Wageningse stadhuis) werd woensdagavond in Den Bosch verkozen tot Nederlands 'Wielrenster van het Jaar 2019'. (Foto: Dick Martens)

Annemiek van Vleuten verkozen tot beste wielrenster van 2019

  Sport

WAGENINGEN – Annemiek van Vleuten mocht vanavond in Den Bosch, uit handen van minister van financiën Wopke Hoekstra, de Keetie van Oosten-Hage Trofee voor Wielrenster van het Jaar in ontvangst nemen. De Wageningse volgde Anna van der Breggen op. Van Vleuten volgde in september Van der Breggen ook op als wereldkampioene. Ook in 2017 won ze de prestigieuze titel 'Wielrenster van het Jaar' ook al eens.

Door Dick Martens

Glorieuze winnares

Van Vleuten veroverde de regenboogtrui in het Engelse Yorkshire na een indrukwekkende, maar liefst ruim 100 kilometer lange solo. Maar er waren meer successen. Zo was er een bronzen medaille bij het WK tijdrijden, werd ze de glorieuze winnares van de Giro Rosa en zegevierde ze in de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik.

Genomineerden

De andere genomineerden waren naast Van der Breggen, Marianne Vos, Kirsten Wild, Amy Pieters en BMX 'ster Laura Smulders. Bij de mannen ging de titel 'Wielrenner van het Jaar, naar Mathieu van der Poel. Hij maakte daarmee een einde aan de zegereeks van Tom Dumoulin die de verkiezing de afgelopen vijf jaar won.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden