Wageningse derby prooi voor sterk GVC


Foto: Dick Martens

Wageningse derby prooi voor sterk GVC

  Sport

WAGENINGEN – In de 4e Klasse B stond er opnieuw een 'Wageningse derby' op het programma. Op Sportpark De Zoom kruisten thuisploeg WVV Wageningen en GVC de degens. En met ook ONA '53 en WAVV (zaterdag) in diezelfde poule uitkomend is een Wagenings onderonsje in het seizoen 2019-2020 meer regelmaat dan uitzondering. Op de ranglijst deden beide opponenten tot nu toe niet voor elkaar onder, zowel Wageningen alsook GVC speelden zeven wedstrijden waaruit tien punten werden veroverd. Er kon in de onderlinge confrontatie dan ook een gelijkwaardig strijd worden verwacht, maar dat bleek ruim 90 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter René Berkhof uit Apeldoorn toch niet echt het geval. Buiten de beginfase, waarin de thuisclub wat beter voor de dag kwam, was het de studentenformatie van trainer Reza Bican, die veelal het spelbeeld dicteerde en uiteindelijk ook met de verdiende drie punten aan de haal ging. Bij rust leidden de gasten al met 0-2. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebreid, naar een overtuigende 1-5 overwinning.

Door Dick Martens

Inschattingsfouten

,,We hebben verdiend verloren", erkende ook Wageningen-trainer Marco Rou. ,,GVC was voetballend de betere ploeg en heersten vooral op het middenveld. Daarbij kwam ook nog, dat onze voorhoede het vandaag niet had en we achterin veelvuldig dezelfde inschattingsfouten maakten. Door te vroeg 'in te stappen' speelden we de GVC-voorwaartsen tot drie keer toe de gelegenheid om te scoren."

'Penaltymoment'

Daarmee sloeg Rou de spijker op zijn kop. Buiten de beginfase, waarin de thuisclub nog tot redelijk voetbal kwam en wat kansjes creëerden werd er vooral achter de feiten aangelopen. Toch had Wageningen in die fase wel de pech, dat scheidsrechter Berkhof als een van de weinigen, na 17 minuten spelen, niet zag dat Wageningen-aanvaller Arjan van den Broek onreglementair door GVC-doelman Kostas Oroilidis werd gestuit. De bal ging echter niet op 'de stip'. ,,Het was een 100% strafschop", foeterde Rou. ,,Extra zuur was het dat de scheidsrechter in de rust toegaf, dat hij fout was geweest. Benutten wij die penalty, het is weliswaar een cliché, maar dan krijg je toch een andere wedstrijd."

Stap gemaakt

Een 'andere wedstrijd' werd het wel, maar het tij keerde niet ten gunste van de thuisclub. Vanaf het penaltymoment domineerde GVC en de volgelingen van Bican drukten die overheersing ook nog eens uit in doelpunten. Het was Marijn van der Meer, die na een half uur spelen de score opende en vlak voor rust tekende Adria Cano voor de 0-2. En nadat Cristiano Bartolina kort na rust de 0-3 scoorde, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. ,,Maar dan moet ik mijn ploeg toch een compliment maken voor de manier waarop ze zijn blijven doorknokken voor een beter resultaat", blikt Rou terug. ,,Die stap hebben we zeker gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Nu verlies je met 1-5 ook wel redelijk ruim, maar leg je het hoof in de schoot, dan wordt het misschien wel 8- of 9-0."

Verdiende zege

Een dergelijk grote nederlaag bleef Wageningen bespaard. Wel bleef GVC gevaarlijker en zeker ook doeltreffender. In de 65e minuut was het opnieuw Bartolini die doelman Roy Rijsemus, die de op de training geblesseerd geraakte Demi van den Hurk verving, kansloos liet (0-4). Vijf minuten later redde Sonny Navest de Wageningse eer, door een strafschop te benutten. Het slotakkoord kwam van de voet van GVC-aanvoerder Jurrian Veldhuizen die fraai de eindstand op 1-5 bepaalde. ,,Een fraaie en verdiende zege", analyseerde 'winnend trainer' Bican. ,,En dat terwijl we bijna onze gehele achterhoede miste en ik behoorlijk moest schuiven in mijn opstelling. We hadden in de beginfase geluk, dat we geen strafschop tegen kregen, maar over het geheel genomen waren wij de betere ploeg en speelden we bij vlagen alleraardigste en maakten ook een paar fraaie doelpunten."

Laatste seizoen voor GVC-trainer Bican

Bican had ook nog een nieuwtje. ,,Dit is mijn laatste seizoen bij GVC. Hoewel ik het goed naar mijn zin heb en de resultaten en de progressie die we als team hebben gemaakt ook prima is, wil ik toch weer naar een club met wat meer vastigheden. Qua spelersgroep, maar ook qua organisatie. Ik ben nu te veel 'manusje van alles' en dat wil ik niet meer. Natuurlijk ga ik er alles aan doen, om de club zo goed mogelijk achter te laten. Dat moet met dit materiaal ook zeker kunnen. En dan hoop ik dat er straks een mooie club komt, die met mij in zee wil gaan."

Overige uitslagen:

Duno - Rijnvogels  1-3

WHC - vv Bennekom  2-3

SV Otterlo - SKV  1-5

Redichem - OVC '85 0-1

Wodanseck - WAVV (zat)  2-9

ONA '53 - Echteld  3-0

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden