KV Wageningen niet opgewassen tegen ‘vechtkorfbal’ van Oost Arnhem


Foto: Dick Martens

KV Wageningen niet opgewassen tegen ‘vechtkorfbal’ van Oost Arnhem

  Sport

WAGENINGEN – KV Wageningen heeft de voortvarende start van de zaalcompetitie geen passend vervolg kunnen geven. Vorige week won de ploeg van trainer Erik van Brenk in het Friese Oldeholtpade nog overtuigend, met 16-30, van SCO en leken de Wageningers klaar voor de altijd beladen streekderby tegen Oost Arnhem. Natuurlijk hoefde de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer zijn ploeg niet te motiveren voor de strijd tegen de Arnhemse rivaal, maar dat hoefde zijn collega-trainer Ron Steenbergen ook niet. Toch leek Oost Arnhem vanaf het beginsignaal beter met de druk, de spanning en 'het derby-gevoel' om te kunnen gaan. Binnen tien minuten stond er al een Arnhemse voorsprong van 1-6 op het scorebord. Die desastreuze start kwamen de Wageningers niet meer te boven. Na een 10-12 ruststand, werd het weliswaar in het tweede bedrijf toch nog spannend en benaderde KV Wageningen de rivaal tot drie keer toe tot één punt, maar in de slotfase liepen de gasten toch weer uit naar een uiteindelijke 22-28 luid bejubelde overwinning.

Door Dick Martens

Korte kansen en doorloopballen

Na het eindsignaal sprak coach van Brenk zijn ploeg nog even toe, om vervolgens minutenlang op het wedstrijdformulier te staren, om samen met zijn assistent John Jonker te moeten constateren, dat de pijnpunten natuurlijk in die beginfase zaten. ,,De eerste zeven tegendoelpunten waren korte kansen en doorloopballen, dat mag natuurlijk nooit gebeuren. We zouden ook zo clean mogelijk verdedigen. Ook dat kwam er absoluut niet uit."

Vechtkorfbal

Een pijnlijke constatering van de uiteraard teleurgestelde coach, die zijn ploeg in die beginfase waarschijnlijk ook niet herkende en dan ook snel, na de zesde tegentreffer 'vluchtte' in een time-out. De thuisploeg vermant zich weliswaar enigszins, maar had nog steeds geen echt passend antwoord op het Arnhemse 'vechtkorfbal'. De marge bleef minimaal twee treffers, dat was ook bij rust (10-12) nog het geval. Ook in het tweede bedrijf bleef het een gevecht, waarbij ook de fysieke duels niet werden geschuwd. Maar waar ook Wageningen opgestuwd door de eigen aanhang toch het medicijn had gevonden om het Oost Arnhem weer echt moeilijk te gaan maken. Bij 13-14, 15-16 en 15-16 leek de aansluiting gemaakt te gaan worden, maar juist in die fase richtte Oost Arnhem zich weer op en keek KV Wageningen weer tegen een, na later bleek, onoverbrugbare marge aan. Uiteindelijk wonnen de gasten verdiend, een conclusie die ook van Brenk bevestigde.

'Nog niet bezig met afscheid'

,,We hebben veel energie moeten stoppen in het weer terug in de wedstrijd komen. Een dergelijke vechtwedstrijd is dan niet in ons voordeel. Wij te veel 'een lieve ploeg', die moeite heeft met het spelen van vechtkorfbal. We liepen daardoor eigenlijk constant achter de feiten aan en konden helaas na rust net die stap niet maken om die marge van een doelpunt ook nog te herstellen. Maar het is pas de tweede wedstrijd en komen er nog mooie wedstrijden om revanche te nemen op dit verlies. Dat gaan we dan ook zeker doen." Met zijn afscheid is van Brenk nog niet bezig. ,,Nee, na de zaalcompetitie gaan we ook nog een mooie tweede helft van de veldcompetitie tegemoet. We doen nog volop mee om de prijzen. Daar richten wij ons eerst op."

Doelpuntenmakers KV Wageningen: Steven Landman 6, Matté Lipke 4, Jeffrey van Huenen 3, Michelle van den Tempel 3, Xanne Vetebar 2, Jasper Broenink 2, Eline van Veldhuisen 1, Wouter ter Maten 1.

Volgende week gaat voor KV Wageningen de reis naar Dordrecht, waar DeetosSnel (aanvang: 20.00 uur) bestreden gaat worden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden