Annemiek van Vleuten genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar


Annemiek van Vleuten is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. De Wageningse verblijft momenteel voor een hoogtestage in Colombia (zie foto).
Annemiek van Vleuten is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. De Wageningse verblijft momenteel voor een hoogtestage in Colombia (zie foto). (Foto: Annemiek van Vleuten)

Annemiek van Vleuten genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

  Sport

WAGENINGEN - De vakjury die de nominaties voor het NOC*NSF Sportgala beoordeeld heeft de definitieve keuzes gemaakt. Van de lijst met voorgeselecteerde atleten zijn in de categorieën Sportman en Sportvrouw van het Jaar drie namen overgebleven. Voor de Sportvrouw van het Jaar-verkiezing behoort de Wageningse wielrenster Annemiek van Vleuten tot een van die genomineerden. Zij heeft concurrentie van Sifan Hassan, Suzanne Schulting.

Door Dick Martens

Hoogtestage in Colombia

Van Vleuten, die momenteel op hoogtestage is in Columbia, werd wereldkampioene op de weg en won de Giro Rosa, Luik-Bastenaken-Luik en de Strade Bianchi. Hassan was de ster van de WK atletiek met wereldtitels op de 10.000 en 1.500 meter, een niet eerder vertoonde dubbelslag. Shorttrackster Schulting (Sportvrouw van 2018) werd wereldkampioene allround en op de 1.000 meter. Ook greep ze drie Europese titels.

Verkiezing op 18 december

De genomineerden voor Sportman van het Jaar zijn de aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal Virgil van Dijk, wielrenner Mathieu van der Poel en autocoureur Max Verstappen. Op woensdag 18 december worden in de AFAS Live in Amsterdam de winnaars gekozen. Die avond mogen alle in de zaal aanwezige sporters en coaches hun stem uitbrengen. Die score van de zaal telt voor 50 procent mee, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden