KV Wageningen slikt bittere pil na derde nederlaag op rij


Foto: Dick Martens

KV Wageningen slikt bittere pil na derde nederlaag op rij

  Sport

WAGENINGEN – Voor KV Wageningen brengt het zaalseizoen nog niet waar het zo op had gehoopt, namelijk een prominentere rol spelen in de Hoofdklasse B. Drie nederlagen op rij dompelt de ploeg van het vertrekkende trainersduo Erik van Brenk en John Jonker even in een 'kleine crisis'. Zeker het verlies tegen hekkensluiter Sparta Zwolle kwam zaterdagavond in de eigen Sporthal Het Binnenveld keihard binnen. Toch zag het er in de eerste helft nog redelijk goed uit en zocht de thuisclub met een zwaarbevochten 13-12 voorsprong de kleedkamer op, maar in het tweede bedrijf gleed de winst de Wageningers uit de vingers en stond er een uiteindelijk pijnlijke 24-26 eindstand op het scorebord.

door Dick Martens

Verslagenheid

De verslagenheid was enorm na het laatste fluitsignaal. Van Brenk beende zwaar teleurgesteld de zaal uit, er vloeiden tranen van woede bij Iris Ilekhomon, het shirt van Steven Landman vloog door de zaal en Jasper Broenink, Nena Ellermeijer en Klae Dekens toonden in woord en gebaar samen analyserend hun ongenoegen, terwijl Michelle van der Tempel troost zocht bij vrienden op de tribune. Kortom de ellende bij de KV Wageningen-selectie was groot.

Zonder vertrouwen

Voor rust kwam de thuisclub wat haperend op gang en kon in de slotfase, na lang tegen een constante achterstand te hebben aangekeken, toch de ommekeer bewerkstelligen en met een minieme voorsprong gaan rusten. Die kleine marge had eigenlijk de motivatie 'voor meer' moeten zijn, maar daar was zeker in de beginfase van de tweede helft niets meer van te zien. De ploeg leek zonder vertrouwen te spelen en daarbij hielp het vele balverlies ook niet echt om dat vertrouwen weer wat op te vijzelen. Halverwege zag de thuisclub de Zwollenaren steeds verder afstand nemen, maar mede dankzij de steun van het publiek gloorde er weer hoop op toch weer het zicht op de zege. Maar de opleving was te kort om de punten in Wageningen te houden. De Zwolse gasten beten zich vast in hun Wageningse tegenstanders en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Hu euforie was dan ook begrijpelijk groot, de teleurstelling bij hun Wageningse opponent evenzeer.

Balans weer terugvinden

Nadat van Brenk zich even had teruggetrokken in 'de commissiekamer' om de eerste teleurstelling even alleen en later met zijn kompaan Jonker, te verwerken blikt hij terug op 'de derde nederlaag op rij'. ,,Voor rust liepen we veel teveel achter de feiten aan en kregen vel te snel mar liefst tien doelpunten tegen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Gelukkig konden we dat in de slotfase herstellen waardoor we met een voorsprong gingen rusten. Daarvoor heb ik de ploeg een compliment gegeven en daarna aangegeven, dat we met verzorgd korfbal die lijn door moesten zetten en de balans weer terug moesten vinden. Maar vervolgens sta je ineens met zes doelpunten verschil weer achter en moet je alle zeilen bijzetten om je weer terug te knokken. Dat lukte, maar dan valt het toch weer uit elkaar, kunnen ook onze sterkhouders de ommekeer niet meer bewerkstelligen en is het vertrouwen compleet weg. Onbegrijpelijk en dat terwijl we op de trainingen in een geweldige flow zitten. Door die verliespartijen zijn we genoodzaakt om degradatiekorfbal te moeten spelen. Dat doet pijn.  Een dergelijk speltype ligt ons allerminst en daarom is het zaak, om er 'verzorgd korfballen en met vertrouwen' er weer bovenop te komen. Daar gaan we deze week dan ook hard mee aan de slag. Maar eerst deze domper nog 'even' verwerken.

Doelpuntenmakers KV Wageningen: Matté Lipke 7, Steven Landman 6, Wouter ter Maten 3, Iris Ilekhomon, Nena Ellermeijer en Jasper Broenink 2 en Jiske van Brenk en Jeffrey van Huenen 1.

Volgende week zaterdag, 14 december, gaat KV Wageningen op bezoek bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen. De wedstrijd in Driebergen begint om 19.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden