WAVV speelde in het thuisduel met VIOS-Vassen met 1-1 gelijk. De Wageningse treffer werd gescoord door Mike Jansen (links, op archieffoto in duel met een speler van DCS).
WAVV speelde in het thuisduel met VIOS-Vassen met 1-1 gelijk. De Wageningse treffer werd gescoord door Mike Jansen (links, op archieffoto in duel met een speler van DCS). (Foto: )

WAVV snakt naar de winterstop

  Sport

door Dick Martens

WAGENINGEN – Voor WAVV-trainer kan de winterstop niet snel genoeg komen. Dat was het hoofdthema in zijn analyse na het teleurstellende gelijkspel dat zijn ploeg in eigen huis behaalde op het bezoekende VIOS-Vaassen, een ploeg die voor een WAVV op volle oorlogssterkte en in goeden doen, geen probleem moest zijn. Nu werd het in Wageningen 1-1, een puntendeling met een wrange nasmaak.

'Personele problemen worden alsmaar groter'

,,De personele problemen worden met de week groter", somberde trainer Dik Peters van Ton, na afloop van de puntendeling. ,,Nu kreeg ik voor de aftrap al te maken met een zieke Melchior Onderstal en Luc Dolphijn, die noodgedwongen met een blessure most spelen en we misten al de nodige basiskrachten. Mede daardoor had ik onder andere een B-junior en de geblesseerde Jonathan Slootmans naast mij op de bank zitten. Ik hou helemaal niemand meer over. Daardoor speel je al bij voorbaat in een opstelling, waarbij de automatismen ontbreken. Nee, leuk is dat allemaal niet."

Rode kaart

Toch kreeg WAVV voor rust nog wel de nodige kansen, maar het ontbrak de Wageningers in die fase juist aan het extra beetje geluk, dat de ploeg had kunnen gebruiken om met een verdiende voorsprong de rust in te gaan. De gasten waren wat dat betreft wat effectiever en gingen zelfs met een 0-1 voorsprong richting de thee. ,,En vervolgens pakte na rust, met nog ruim 20 minuten spelen, Björn Mol ook nog een rode kaart. Maar dat moet ik mijn ploeg nageven, we hebben niet opgegeven en kwamen vervolgens ook nog op gelijke hoogte door een schitterende kopbal van Mike Jansen. En oom met zijn tienen hadden we de wedstrijd nog in ons voordeel kunnen beslissen als Jonathan (Slootman) zijn kans had benut en Kevin (van Woerkom) de bal breed had gelegd op Wesley Mortier. Die kansen kregen we, omdat we ook als tiental achterin één op één zijn blijven spelen."

Gifbeker moet eerst helemaal leeg

Door het puntenverlies en de personele nood snakt Peters van Ton naar de winterstop. ,,Nog één wedstrijd (volgende week bij MASV, de nummer twee van de 2e Klasse I) en dan is het gelukkig winterstop. Ik hoop dat we daarna weer op volle oorlogssterkte onze inhaalrace kunnen gaan inzetten. Maar eerst moet de gifbeker helemaal leeg, heb ik het gevoel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden