Marcel van der Hoop verlengt contract bij SKV niet


SKV-trainer Marcel van der Hoop (op archieffoto) gaat de Wageningers na een dienstverband van één jaar weer verlaten. Hij treedt met ingang van volgend seizoen in dienst als technisch manager bij zijn 'oude liefde' Blauw Geel '55 in Ede.
SKV-trainer Marcel van der Hoop (op archieffoto) gaat de Wageningers na een dienstverband van één jaar weer verlaten. Hij treedt met ingang van volgend seizoen in dienst als technisch manager bij zijn 'oude liefde' Blauw Geel '55 in Ede. (Foto: Dick Martens)

Marcel van der Hoop verlengt contract bij SKV niet

  Sport

WAGENINGEN - SKV moet op zoek naar een nieuwe trainer. De Wageningse derdeklasser en trainer Marcel van der Hoop gaan na dit seizoen uit elkaar. Van der Hoop, die dit seizoen de naar Spero in Elst vertrokken Kevin van Veen opvolgde kwam over van SDS '55 uit Wekerom. De trainer liet het bestuur en donderdagavond ook de SKV-selectie weten niet bij te willen tekenen. Inmiddels vond Van der Hoop in het Edese Blauw Geel '55 een nieuwe uitdaging. Hij gaat daar aan de slag als als technisch manager.

door Dick Martens

Eénjarig dienstverband

Van der Hoop werd in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, in 2012, kampioen met Blauw Geel '55 en promoveerde naar de eerste klasse. Hij stond ruim vijf seizoenen aan het roer in Ede, om daarna ook nog als trainer actief te zijn bij Stroe en SDS '55, voor hij de overstap naar het Wageningse SKV maakte. Daar komt aan het einde van het seizoen een einde aan zijn éénjarig dienstverband.

Terugkeer naar 'oude nest'

Bij Blauw Geel, waar Van der Hoop terugkeert op het oude en vertrouwde nest zal zijn grootste uitdaging liggen in het verder vormgeven van het technische beleid, dat zal hij doen in nauwe samenwerking met Rob Sillissen, die bij Blauw Geel hoofd Jeugdopleidingen is. Mogelijk zal hij ook worden belast bij de aanstelling van een nieuwe trainer. Onlangs  werd bekend, dat de huidige trainer, David Wagensveld, na drie jaar bij de Edenaren aan het roer te hebben gestaan, na dit seizoen gaat stoppen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden