WAVV eenvoudig naar ruime derbywinst op WVV Wageningen


Foto: Dick Martens

WAVV eenvoudig naar ruime derbywinst op WVV Wageningen

  Sport

WAGENINGEN - WAVV besloot dit seizoen naast een eerste team op de zondag, ook met een hoofdmacht op zaterdag te gaan voetballen. Als trainer kreeg Moslim Adnane de schone taak om een selectie samen te stellen, om vervolgens met 'de debutanten' in de 4e Klasse B te gaan alten zien tot waar het nieuwe team toe in staat zou zijn. De start was met een forse 6-0 overwinning bij EMM flitsend, maar de herinnering aan die bliksemstart verdween een week later als sneeuw voor de zon na een geweldig pak slaag van 'buurman' ONA '53, die met de 8-1 monsterzege direct aantoonden een kampioenskandidaat te zijn. Adnane en zijn volgelingen likten de wonden, maar zaten niet bij de pakken neer en sloten de eerste seizoenshelft, na al drie duels op rij gewonnen te hebben, af met een zevenklapper in de stadsderby tegen het bezoekende WVV Wageningen. Het werd op Sportpark van Ketwich Verschuur, na een 4-0 ruststand, uiteindelijk 7-1.

door Dick Martens

Brede glimlach

Uit de kleedkamer van de thuisclub schalde de muziek en namen de spelers alvast 'een voorschotje' op het optreden van DJ Milan, dat na de stadsderby in de kantine op het programma stond. Adnane genoot zichtbaar van de vreugde bij 'zijn' jongens, maar zeker ook van het door hen op de doorweekte grasmat getoonde spel. ,,We zijn lekker bezig", aldus de winnende trainer met een brede glimlach op zijn gezicht. Het spel wordt wekelijks beter. In het bed=gin moesten we even aan elkaar wennen, maar die fase hebben we achter ons gelaten en vooral de laatste weken loopt het als een trein."

Die trein leek in het begin van het duel als snel op een TGV. Na een wat afwachtende fase, was het de thuisclub die al snel de sleutel tot het succes had gevonden: de verdediging van de gasten. Die linie bleek al snel kwetsbaar te zijn. ..Vooral linksachter Okko Kruijssen, normaal een van de beteren bij de groen-witten had zijn dag niet. Niet vreemd was dan ook dat de eerste twee WAVV-treffers hun oorsprong vonden vanuit de linker verdedigings-zone van Wageningen. Beide keren was Davey Jansen de attente doelpuntenmaker. Wageningen trainer Marco Rou verloste vervolgens Kruijssen uit zijn lijden, door hem al na een half uur spelen naar de kant te halen.

'Keeper' getest 

Diezelfde Rou had de dinsdag voor de derby een nog veel groter probleem op te lossen. ,,We hadden geen keeper", legt hij uit. ,,Onze beide keepers Demi van der Hurk (blessure) en Roy Rijsemus (werkzaamheden) en ook uit de lagere teams was er geen keeper beschikbaar. We hebben wat spelers in het doel 'getest' en daarbij maakte Pieter van den Broek, normaal spelend op ons middenveld, de beste indruk. Hij deed het vanmiddag naar behoren, maar hij is natuurlijk geen keeper. Ook werd hij niet echt geholpen door zijn verdediging, maar ook de rest van het elftal had vandaag een offday. Dan loop je tegen een ploeg als WAVV, die een prima selectie hebben, tegen een dergelijk grote nederlaag aan."

Opnieuw tegentreffer uit corner

Voor verdubbelde WAVV de score. Eerst was het Joachim Loggers die uit een corner de stand op 3-0 bracht. Dat tot groot ongenoegen van Rou. ,,Dit is dit seizoen al de negende keer dat onze tegenstander uit een corner scoort. Dat begint een beetje vervelend te worden. Vervelend voor de Wageningen-trainer was ook dat zijn aanvoerder, Patrick Kneepkens, vlak voor het rustsignaal van de Bennekomse scheidsrechter Rijk Middelman, de kans op de 3-1 liet liggen en vlak daarna lijdzaam moest toezien dat WAVV-aanvaller Piet Damen ongestoord naar de 4-0 ruststand soleerde.

Tiental

In de tweede helft was het voor Wageningen een kwestie van 'niet nog meer schade oplopen', terwijl Adnane zijn ploeg had meegegeven dat de score nog wat uitgebreid moest worden. Die laatste opdracht werd tot ruim een kwartier voor tijd feilloos uitgevoerd. In de 47e minuut tilde Mike van Schaik de stand naar 5-0 en tien minuten later was het opnieuw Davey Jansen die zijn derde en WAVV's zesde doelpunt op het scorebord bracht (6-0). In de 66e minuut werd de schade voor Wageningen nog groter, nadat Ruben van Bart zijn tweede gele kaart incasseerde en als tiental richting het eindsignaal moest. Bijzonder was daarbij wel, dat direct na de veldverwijzing de gasten op 6-1 kwamen, door een doelpunt van Brian Steensma. Lang kon er niet van de 'eretreffer' genoten worden, want praktisch vanaf de aftrap was het Robin Ligua die de marge weer herstelde (7-1). Dat werd uiteindelijk ook de einduitslag.

Gemengde gevoelens bij trainers

,, Wij gaan met een goed gevoel en als vierde op de ranglijst de winterstop in. Dat voel goed", aldus WAVV-trainer Adnane tot slot. Een kleedkamer verder waren de zorgen voor collega-trainer Rou wat groter. ,,Ik hoop dat er in de tweede seizoenshelft weer wat geblesseerde jongens terugkeren. Want zijn wij compleet, dan hebben we een aardige ploeg en gaan wij zeker nog de nodige punten halen. Nu even wonden likken en dan volgend jaar weer met volle overgave een nieuwe start maken."

Overige uitslagen (zaterdagvoetbal):

Smitshoek - Duno  1-0

vv Bennekom - CSV Apeldoorn  2-2 (doelpunten Bennekom: Youssef el Hammouchi en Niek van Ginkel)

Excelsior Zetten - Redichem  4-0

OVC '85 - VV Dieren  2-2 (doelpunten OVC '85: Nick Bijlsma en Rick Kelderman)

Lienden - ONA '53  0-1 (doelpunt ONA '53: Lenie Onderstal)

Wodanseck - GVC  afgelast

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden